martin scorsese ari aster hayranı olduğunu açıkladı

martin scorsese ari aster hayranı olduğunu açıkladı


bir yönetmen başka ne ister?


Martin Scorsese‘nin kariyerinin en geniş çaplı gösterimine sadece birkaç gün kaldı; Killers of the Flower Moon, Paramount ve Apple tarafından sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 3.500 salonda gösterime girecek. (Netflix, umarım not alıyorsunuzdur.) SAG grevi devam ederken, efsanevi yönetmen tanıtım kampanyasına bizzat öncülük etti, bu da sürecin derinliklerine inen birkaç yıldız röportajın yayınlanması anlamına geliyor.

David Grann uyarlamasının prodüksiyonu hakkında ortaya çıkan en ilginç bilgilerden biri, Scorsese’nin proje söz konusu olduğunda Ari Aster‘den ilham almış olması. Ari Aster yerinde kendinizi hayal edin. Bir yönetmen kendini daha fazla tamamlanmış hissedemezdi. The Irish Times‘a verdiği demeçte:

“Ari Aster’in Midsommar’ı ya da Beau Is Afraid’i gibi iyi korku filmlerinin tarzını ve temposunu çok seviyorum. Bu filmlerin temposu, Val Lewton’ın B filmlerine, Jacques Tourneur’ün Cat People’ına ya da I Walked With a Zombie’ye kadar uzanıyor.” 

 

Scorsese’nin Aster’e olan hayranlığı belgelenmiş olsa da, yönetmenin etkilendiği sinemasal bilginin genişliği bir kez daha etkileyici. 80 yaşındaki yönetmenin bir sonraki projesinde tam olarak neyi yöneteceği biraz belirsizdi, ancak The Times’a verdiği yeni röportaja göre David Grann, Apple ve Leonardo DiCaprio ile The Wager için yeniden bir araya geleceği kesinleşmiş görünüyor. İlk kez geçen yaz duyurulan bu gerçek deniz isyanı hikayesi, sadece Grann’in sunabileceği şekilde büyüleyici tarihi ayrıntılarla dolu epik bir okuma sunuyor ve Scorsese’nin bu oldukça iddialı hikayeyi nasıl uyarladığını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Filmin Cuma günü vizyona girmesinden önce, filmin Osage Kabile Elçisi Addie Roanhorse tarafından hazırlanan posterine, son fragmanına bir göz atın.