miyazaki ustanın yeni filmine dev dublaj kadrosu

miyazaki ustanın yeni filmine dev dublaj kadrosu


christian bale,  robert pattinson,  florence pugh... 


Hayao Miyazaki gibi auteur yönetmenlerin filmlerine sinemada izleyebilmek, o gün orada olabilmek her zaman önemlidir. The Boy And The Heron, Hayao Miyazaki‘nin 10 yıl aradan sonra yaptığı ilk film. Vizyona ise yaklaşık birkaç ay kaldı. Deadline‘ın haberine göre, filmin dağıtımcısı Gkids, Miyazaki’nin son filminin Japonca ve İngilizce versiyonlarını bu Aralık ayında ABD sinemalarında gösterime sokacak; İngilizce seslendirme kadrosu ise oldukça kalabalık. Ülkemizde bu filmi orijinal dilinde, altyazılı olarak izleyeceğimiz için bu isimlerin sesini duyamayabiliriz. Fakat Amerika’da altyazı kültürü gelişmemiş olduğu için, Amerikalılar Amerika dışından film izlesin diye kırk takla atılıyor. 

 

The Boy And The Heron’un İngilizce dublajında karakterleri:

 

  • Christian Bale, 
  • Robert Pattinson, 
  • Florence Pugh, 
  • Gemma Chan, 
  • Dave Bautista, 
  • Willem Dafoe, 
  • Karen Fukuhara,
  • Mark Hamill seslendirecek. 

 

Luca Padovan Soma Santoki rolüyle kadroya liderlik ederken, Pattinson Gri Balıkçıl, Fukuhara Leydi Himi, Chan Natsuko ve Bale de Shiochi Maki rolüyle kadroda yer alacak. Pugh, Bautista ve Dafoe Kiriko, Parakett King ve Noble Pelican olarak ana seslendirme rollerini tamamlıyor. Diğer oyuncular arasında Muhabbet Kuşları olarak Mamoudou Athie, Tony Revolori ve Dan Stevens yer alıyor. The Boy And The Heron, Eylül ayında TIFF‘de gösterildikten sonra, ABD prömiyerini NYFF’de, Avrupa prömiyerini ise San Sebastian Uluslararası Film Festivali‘nde yaparak festival festival dolaştı. Filmin İngiltere prömiyeri de BFI Londra Film Festivali‘nde yapıldı. 8 Aralık’ta ise orijinal Japonca versiyonu ve İngilizce dublajıyla ABD ve Kanada sinemalarında gösterime girecek. Filmin geniş çaplı gösterimi 22 Kasım’da özel ön gösterimlerle başlayacak. 

 

Miyazaki’nin son filmi, Studio Ghibli’nin kurucu ortağının özgün bir öyküsü olmakla birlikte, filmin adı Genzaburō Yoshino‘nun 1937 tarihli aynı adlı romanına gönderme yapıyor. “The Boy And The Heron”, 1943 yılında Pasifik Savaşı’ndan kaçan genç bir adamın yaşayanlar, ölüler ve konuşan gri bir balıkçılla dolu fantastik bir diyara gidişini anlatıyor. Filmin fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.