taze coming of age filmi how to have sex’in fragmanı düşmüştür

taze coming of age filmi how to have sex’in fragmanı düşmüştür


öğrenelim bakalım nasılmış


Yeni bir coming-of-age dramamız var. Resmi bir Türkçe çevirisi olmasa da bu “ergenliğe giriş” janrası her duygunun yoğun yaşandığı yaşlarımızla alakalı olduğundan, her örneği başarılı olmaya aday bir film sahası. Fragmanı taze düşen ve ülkemizde Filmekimi’nde gösterilecek “How To Have Sex”, diğer örneklerine nazaran daha güncel, taze ve benzersiz gözüküyor. 

Filmin fragmanında da görüldüğü gibi, “How to Have Sex” arkadaşlarıyla Yunanistan‘a tatile giden 16 yaşındaki İngiliz bir genç kızın hikayesini anlatıyor. Yolculuk sırasında bekaretini kaybetmek isteyen genç kız, bir grup erkekle tanıştıktan sonra her şey değişiyor. Filmde Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Shaun Thomas, Samuel Bottomley, Enva Lewis ve Laura Ambler rol alıyor. Molly Manning Walker, ilk uzun metrajlı filmi olan bu ergenlik dramasının yazarı ve yönetmeni. 

MUBI yapımı How to Have Sex, 2023’te Cannes Film Festivali‘nde Belirli Bir Bakış ödülünü kazandı. Molly Manning Walker’ın genç yetişkinliğin acılarını ve coşkularını canlı bir şekilde anlattığı film, Kasım ayında İngiltere, İrlanda, Meksika, Şili, Arjantin ve Brezilya’daki sinemalarda gösterime giriyor. Yakında ABD, Kanada, İtalya, Türkiye, Hollanda, Latin Amerika ve daha birçok ülkede gösterime girecek.