fran healy zamanında saçını mohawk yaptırırken beckham’dan etkilenmiş

fran healy zamanında saçını mohawk yaptırırken beckham’dan etkilenmiş


en azından şu anki saç modelinden daha fazla yakışmıştı...


Yeni albümü “L.A. Times”ı 12 Temmuz’da çıkaracak Travis’in sesi olarak da tanıtabileceğimiz Fran Healy, katıldığı bir podcastte albüme dair soruları cevapladığı gibi “The Invisible Band” albümünün turnesindeki mohawk’ının esin kaynağını açıkladı…

O dönemi hatırlayanlarınız vardır belki. 2001, 2002 gibi Birleşik Krallık’ta David Beckham’dan daha ünlü birini bulmak imkansızdı. Beckham, o dönem saçlarını “hoxton fin” adı verilen kesimle mohawk yaptırınca adadaki bir sürü insana ilham oldu. Onlardan biri de Fran Healy’di… Fran Healy de en az şu anki saçı kadar -cidden niye böyle yaptın Fran- o dönemki Beckham’dan esinlendiği mohawk’ıyla da dikkat çekti… Fran Healy saçını hoxton fin mohawk’ı yaptırdıktan iki hafta sonra Beckham’ın saçını üç numara yapmasınıysa gülerek anlatıyor.

David Beckham of England portrait before the FIFA World Cup Finals 2002 and Fran Healy of Travis performs at Shoreline Amphitheatre on June 13, 2001 in Mountain View, California.

Albüme geldiğimizdeyse, uzun süredir Los Angeles’ta yaşadığını ve stüdyosunun Los Angeles’ın en garip noktalarından birinde olduğunu söyleyen Healy, buradaki zıtlıktan etkilendiğini fark edip sözler yazmaya başladığını söyledi. Evsiz birinin altın saati, gözlüğü ya da mücevherleri var ama evi yok düşüncesindeymiş. Sonrasında grubun gitaristi Andy Dunlop ona sözleri olmayan parçalar atınca ortaya bir şeyler çıkmaya başladığını, ardından da üretim sürecinin hızlandığını anlattı. “L.A. Times”ın ortaya çıkış hikayesi aslında buymuş. Aynı zamanda Los Angeles ve Amerika’yla ilgili şunları da dile getirdi.

“Los Angeles’ta, Hollywood’da, Venice Beach’te yaşayabilir ve Skid Row’u asla göremeyebilirsiniz. Stüdyom orada. Her gün oradan geçiyorum ve etrafta çok sayıda mental problemi olan akıl hastası insanlar var. Amerika’nın bunu düzeltme gücü olduğuna eminim. Ancak şu anda kendi tarihlerine o kadar dalmış durumdalar ki…”

Bölümü dinlemek isterseniz şöyle buyrun;