EMRAH KAVLAK

EMRAH KAVLAK


Diren 5 Poster


Devlet Bahçeli’nin 1.000.000’la olan imtihanını biliyor musunuz? Daha doğrusu ilk başta lisedeki yarı-sert, yarı-marjinal edebiyat öğretmenlerimizden öğrendiğimiz bir olgudur bu 1.000.000 mevzusu.

Öğrencinin türlü türlü özellikleri anlatılır. Çalışkanlık, yaratıcılık, yardımlaşma vs. Bu her özellik zikrediltikten sonra tahtaya bir 0 kondurulur. Bu Ölü Ozanlar Derneği kokan hareketin grand finale’si ise; “Öğrencinin en önemli özelliği karakterli olmasıdır” dendikten sonra o 0’ların en başına 1 yazılarak yapılır ve insan karakterinin anlam ve önemi bütün sınıfa basit bir örnekle anlatılır.

“Şimdi ne alaka?” diyor olabilirsiniz, demeyin.

Gezi Parkı Olayları sırasındaki akıl almaz birlik ve beraberlikten gözlerimizin dolu dolu olduğu zamanlardayız. Bu 1.000.000 mevzusunu bu sürecin başından beri konuşuyoruz.

Kanımızca 0’lar bu süreçte; gaz yemek, gözlerin yaşarması, aç dolaşmak, insanlara yardım etmek, parka yiyecek götürmek, polisten dayak yemek, Twitter’dan insanları bilgilendirmek, Facebook’tan uzaktaki arkadaşlarımızı bilinçlendirmek diye sıralanabilir. Çünkü zaten bunları her insanın yapması gerekti diye düşünüyoruz.

Bu sürecin 1’i ise kesinlikle yaptığın en iyi işi bu sürece entegre etmekti.

Özel sektörde metin yazarlığı mı yapıyorsun? Dışarıya çık ve gördüklerini bizim alamadığımız bir şekilde kaleme alıp, bunu herkesle paylaş.

Müzisyen misin? Dışarıya çık ve gördüklerinden etkilenerek notalar etrafında dolan, hissettiklerinle besteler yap, bunu herkesle paylaş.

Bu örneklerden onlarcasını verebiliriz. Bu zor elde edilen “1”i Emrah Kavlak ise hakkını vere vere, rakamın ağzını burnunu kıra kıra aldı.

Olaylardan önce Can Bonomo, Wufi, Brazzavile ve The Fat Lab ile yaptığı çalışmalarla tanıdığımız grafik tasarımcı Emrah Kavlak, yarattığı eşsiz Gezi Parkı görselleri ve açtığı direndiren.net ile bir ay boyunca aklımızı aldı.

Her işini evladımız gibi sevdik, ayıramadık, sosyal medyada paylaştıkça paylaştık. Kendisi de doğal olarak bir top 5 yaparkan epey zorlandı.

Zor da olsa Emrah Kavlak’ın Gezi Parkı Olayları sürecinde tasarladığı favori 5 görseli aşağıdaki gibidir

 

ek4 ek1 ek2 ek3 ek5