GAME OF THRONES: 4×8 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×8 DEDİKODUSU


Oberyn İçin Bir Dakikalik Saygi Duruşu 


Türkiye’deki dizi sektörü La Liga maçlarına denk geldiği haftalarda tatil yapıyorken, Amerika’nın güzide federal tatili Memorial Day sebebiyle tatile çıkan Westeros sakinleri soluğu The Hamptons’taki yazlıklarında aldı ve bizi Game of Thrones’tan iki hafta mahrum bıraktı. Sezonun sekizinci bölümü ‘The Mountain and the Viper’  dizinin en can alıcı dövüş sahnesine şahit olurken, yakışıklı bir karakterin ardından bize yine el fatiha okuttu.

 

Mole’s Town’a saldıran Wildlings, The Wall’a iyice yaklaşarak Jon Snow ile birlikte rahip hayatı yaşayan nöbetçileri korkuttu. Asıl endişelenmesi gereken tehlikenin, Game of Thrones setini fethetmek üzere örgütlenen dünya kadın nüfusu olduğunu bilmeyen Jon Snow, güzel aksanının eşlik ettiği birkaç cümle kurduysa da gül cemali kadar ilgi çekmediğinden arada kaynadı.

 

 

Apartman dairesinde sevişenleri ayıplayan ve çiftleşme yıldızlar altında gerçekleşmezse orgazmı orgazmdan saymayan Dothraki aşiretinin hanım ağası Khaleesi’nin çalışanları karışık hamam keyfi yaptı. Çocukken hadım edilen asker Grey Worm’un olmayan uzuvları, Khaleesi’nin cariyesinin yer çekiminden etkilenmeyen göğüsleri karşısında hazır ola geçti.

 

 

 

 

Game of Thrones’un Sezercik’lerinden Ramsay Snow terfi sezonunun gelmesini fırsat bildi ve Leş’e Theon Greyjoy’culuk oynatıp Moat Cailin’i ele geçirerek babasının gözüne girdi. Böylece gayrimeşruluktan meşruluğa terfi eden Ramsay, Warden of The North resmi veliahtı oldu.

 

 

 

Merhum teyzesinin şatosunda canı sıkılan Sansa, Gossip Girl’ün 6 sezonunu bir haftada bitirdi. İlhamını Blair’dan alan kızımız entrika becerilerini geliştirdi ve Oscar’lık bir performans ile teyzesinin ölümü üzerine yargılanan Littlefinger’ı kurtardı. Kendinden emin adımlarla fettan olma yoluna giren Sansa, çok yakın zamanda Littlefinger’ın fantezilerini gerçekleştirecek gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

Arya’yı teyzesine götürüp karşılığında 100 Westeros altını almayı uman The Hound, Lysa’nın ölüm haberini alarak yıkıldı. Arya’nın buna tepkisi ise yarılmak suretiyle gülmek oldu.

 

 

 

Bölümün en beklenen sahnesinde çirkin ama seksi Prens Oberyn, capoeira yaparak ziyadesiyle havalı başladığı dövüş sahnesiyle kadın izleyicilerin östrojen seviyelerini altüst etti. İdeal bir Westeros’ta üstsüz dövüşecek olan Oberyn, kibiri yüzünden kafası ezilmek suretiyle hakkın rahmetine kavuştu. Tyrion’ın akıbeti ne olacak bilemiyoruz, “Yazık oldu Oberyn efendiye, hiçbir şey den çekmedi kibirinden çektiği kadar” diyoruz ve sizi merhumun güzel karın kaslarıyla baş başa bırakıyoruz.