GECENİN VİDEOSU: DATELESS

GECENİN VİDEOSU: DATELESS


Hazine Avi: Aşk


Afrika’da su bulmak ne kadar zorsa içinde bulunduğumuz çağda ruh eşini bulmak da o denli zor. İnsanların ruh eşini Tinder’da aradığı ve Mixxxer’dan tek gecelik ilişki baktığı, Craigslist’te ise en sapık fantezilerine ortak aradığı bir devirde yaşıyoruz. İlişkileri fast food’a çevirdiğimiz ve romantizmi vintage ilan ettiğimiz zamanlarda, önümüzdeki seçeneklerden o denli şımardık ki, çoktan seçmeli testte bir şık seçemez hale geldik.

 

 

Cartoon Brew’un beşinci geleneksel Student Animation Festival kapsamında özel online gösterimini yapan ‘Dateless’ isimli kısa film günümüzün aşk sorunsalına değiniyor. Yönetmen koltuğunda Remus Buznea ve Kyriaki Kyriakou’nun oturduğu ‘Dateless’, armudun sapı üzümün çöpüne takılmaktan, sonu gelmeyen ısmarlama arzulardan mütevellit yalnız kalan 20’lerindeki bir grup genci konu ediyor.

 

Yapımcılar, röportaj yaptıkları kişilerin seslerini animasyon ile birleştirip, insanı gülerken düşündüren bir kısa film yarattı. ‘Dateless’ı izlerken kendi kriterlerinizi tekrar gözden geçirip mevcut aşk hayatınıza biraz kafa yorabilirsiniz.