8 YAŞINDA YOUTUBE MİLYONERİ OLMAK

8 YAŞINDA YOUTUBE MİLYONERİ OLMAK


Richie Rich ölmedi, Youtube’da Yaşiyor


8 yaşındaki ufaklık Evan, sahip olduğu Youtube kanalına üye olan yaklaşık 820.000 takipçisi sayesinde paraya para demiyor. Kanalındaki videolarıyla 753.779.814 gibi gözlerinize inanamayacağınız bir izlenme sayısına ulaşan ufaklık, ilk başlarda babasının yardımıyla yeni oyuncaklarını Youtube kanalı üzerinden tanıttığı videolar paylaşıyordu. Evan, aradan geçen zamanla dikkatleri üzerine çekerek kanalına reklam almaya başladı. Şu anda ise hayatına bir milyoner olarak devam ediyor.

 

Adı Evan, soyadı bilinmiyor. Onu yaşıtlarından ayıran özelliği; minik bir milyoner olması.

 

Oynadığı oyuncaklarını gayet masumane bir şekilde tanıtan akıllı bıdık, babasının yardımlarıyla hazırladığı videoları sayesinde bir internet fenomeni oldu. 2011 yılından beri her hafta en az bir video paylaşan Evan’ın EvanTubeHD isimli kendi YouTube kanalında 350 küsür video yer alıyor. Kanala girdiğinizde kendisi sizi sevimli bir hoş geldiniz videosuyla karşılıyor. İlginçtir ki; bu video bile 2.693.204 kez izlenmiş.

 

 

20 Eylül 2011 tarihinde kanalına ilk videosu olan Angry Birds’ün slow motion formatlı videosunu yükleyen Evan, bir milyon kişiye ulaşmayı başarmıştı.

 

 

Evan'a yılda 1 milyon 300 bin dolar civarında bir gelir sağlayarak Richie Rich kıvamına gelmesini sağlayan Youtube kanalındaki videoların bazılarında kız kardeşi de oynatılıyor. Evan’ın babası Jared, “Bu kanalı ilk açtığımızda ayda bir video yükleriz diye düşünüyorduk ama milyonlarca kişinin dikkatini çekince bunu bir proje haline getirdik.” diyor. En çok merak ettiğiniz sorunun cevabı da geliyor; Evan’ın kazandığı tüm paralar İş Bankası’nın metal kumbarasında biriktiriliyormuş.