BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: SMITH WESTERNS – DYE IT BLONDE

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: SMITH WESTERNS – DYE IT BLONDE


Smith Westerns'in kefili Biziz


Play Tuşu olarak sizleri garage rock namına son 10 yılda yayınlanmış en iyi albümlerden biriyle tombul şişe bira sofrasına oturtmaya yemin ettik. Omori Kardeşler'in önderliğindeki Şikagolu indie/garage rock grubu Smith Westerns'in 2011 tarihli albümü Dye It Blonde, bizce tam size göre, hatta tam bize göre. Kısacası iyi müzikten hoşlanan herkese göre.

 

 

2009'daki kendileriyle aynı adlı ilk albümle başlayan serüvenleri, oldukça çiğ bir sound ve yaşlarının verdiği toyluğu barındırıyordu. Aradan geçen iki yıl gruba müthiş bir olgunluk, hit şarkı yazma kabiliyeti ve güzel mi güzel şarkı sözleri yazabilme yeteneği getirdi. Cullen Omori'nin naif sesi, ilk albümdeki garage rock sound'unun yanına bonus olarak gelen glam rock etkisine çok yakışıyordu. Dye It Blonde, müzik kritiklerinin 10 puan kaldırdığı ve belki de yılın en iyi albümlerinden biri olarak karşımıza çıktı. Biz de bu güzel albüme tombul bira şişeleriyle 3 yıldır aralıksız eşlik ettik. Tıpkı bugün olduğu gibi. Haydi buzdolabına koşun, sonbaharın gelişini bu enfes Smith Westerns albümünü dinlerken elinizdeki buz gibi bira ile inkar edin.

 

 

Açılış şarkısı Weekend'le pop hiti nasıl yazılır görün, şarkı sözlerini ezberlemeniz gereken ve kendinizden bir parça bulabileceğiniz All Die Young gibi harika bir şarkıyla tanışın, Imagine Pt. 3'nin synth'lerle gitarları kardeş kardeş oynaştırmasını izleyin. Catchy nakaratıyla ve insanın modunu en dipten zirveye çıkarabilen gücüyle Fallen In Love'ı sevin, okşayın. Tabii ki bunları yaparken elinizden buz gibi birayı eksik etmeyin. Böylece aldığınız keyif kat kat artacak ve Smith Westerns başucu gruplarınızdan biri olacaktır.

 

 

Dye It Blonde'un en büyük sırrı pop ve rock'ı mükemmel bir şekilde harmanlaması. Grubun sadece bir albümde kaydettiği aşama ve kazandığı olgunluk ise ayrıca takdir edilesi. Gitar gruplarının ana akım piyasada can çekiştiği günümüzde fazlaca underrated kalan Smith Westerns, sizlere gerçekten güzel anlar vaat ediyor ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı oluyor.

 

 

2013 tarihli son albümleri Soft Will'de iyiden iyiye oturan tarzlarını görmeden önce Dye It Blonde'la Smith Westerns evrimine tanıklık etmeniz çok mantıklı olacaktır. Tombul şişe birayla birbirine çok yakışan bu albümü şiddetle tavsiye ediyoruz.