ESKİ TINDER’CILARDAN TINDER’A GÖZÜ PEK RAKİP:  BUMBLE

ESKİ TINDER’CILARDAN TINDER’A GÖZÜ PEK RAKİP: BUMBLE


Yatak Odasina Giden Yolu Kolaylaştiran Uygulamalarda Bugün


Cebimizdeki Esra Erol olmak için yeminler eden Tinder’a bir rakip daha geliyor. Bu kez rakip tanıdık yerden; Tinder’dan ayrılan eski programcılar güçlerini birleştirip uygulamayı alaşağı etmek için yeni bir ürün hazırladılar.

 

 

Üç eski Tinder yöneticisi Whitney Wolfe, Chris Gulczynski ve Sarah Mick’in başlattığı yeni projenin adı Bumble. Tinder kırmızısının yerini sarının aldığı Bumble’ın tasarımı adeta “Ben Tinder’dan araklandım” diye bağırıyor. Ancak Tinder’ın baş tasarımcısı Sarah Mick’in Bumble’ın kurucularından olması olayı bir nebze açıklıyor. Temel olarak Tinder’la aynı kullanış biçimine sahip Bumble’da da karşınıza gelen insanları sağa kaydırarak beğeniyor, sola kaydırarak beğenmiyorsunuz. Ancak Bumble’ın farkı, karşılıklı beğeni olunca ortaya çıkan konuşma ekranında kendini gösteriyor.

 

 

Tanıtımlarında “Saygıdeğer” kelimesinin altını ısrarla çizen Bumble, konuşma ekranında gereksiz sululukları önlemek için belli kısıtlamalar getiriyor. Örneğin Bumble’da konuşmayı sadece kadınlar başlatabiliyor, bu sayede eşleşme çıktığı an 100 yıldır kadın görmemişçesine konuşmaya atlayıp karşı tarafı rahatsız etmeye başlayan erkek modeli ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca kadınların konuşmayı başlatmak için sadece 24 saatleri var, 24 saat sonunda yazmazlarsa eşleşme sonsuzluğa kavuşuyor. Erkeklerin ise “Bak kızım iyi düşün” dercesine eşleşmeyi 24 saat daha uzatma hakları var. Anlayacağınız Bumble’daki sistem, Tinder’a göre bir nebze de olsa daha düzeyli bir ilişki kurmayı hedefliyor.

 

 

Temel olarak Tinder’ın bir tık daha edeplisi olduğunu iddia eden uygulamanın şu an son rötuşları yapılıyor. İnternetin en büyük yuva kurucuya dönüştüğü şu günlerde bakalım Bumble, Tinder’ı tahtından edebilecek mi?