EMPIRE DERGİSİ YILIN EN İYİ 50 FİLMİNİ SEÇTİ

EMPIRE DERGİSİ YILIN EN İYİ 50 FİLMİNİ SEÇTİ


Birinci Belli, Hatta Ellinci De Belli


Dış kaynaklı sinema dergilerinin en ünlü ve ana akıma en yakın temsilcilerinden biri olan Empire, yıl sonunun gelmesiyle başlayan "Yılın en iyileri" listeleri furyasına dahil oldu. Derginin "Yılın En İyi 50 Filmi" başlığıyla yayınladığı listede sıralamadaki yerine katılcağınız filmler kadar, "Nasıl yani lan?" diye soru sormanıza vesile olacak seçimler de var. "Herkesin en iyi 50 filmi kendine" diyerek yayınlamakta sakınca görmediğimiz bu listede birinciliği kazanan film, Richard Linklater'ın çekimlerini 11 yılda tamamladığı 165 dakikalık Boyhood oldu.  Boyhood'u Dan Gilroy'un yazıp yönettiği ve başrolünde Jake Gyllenhaal'un döktürdüğü Nightcrawler izledi. Sinemalarımızda geçtiğimiz cuma günü gösterime giren filmi bir an evvel izlemenizi öneriyoruz, yoksa siz kaybedersiniz.

 

 

 

Üçüncülüğü Leonardo DiCaprio'nun bir kez daha Oscar'ı ıskaladığı Martin Scorsese filmi The Wolf of The Wall Street kapıyor. Wall Street'in yürekleri ısıtmayan hikayesini Coen Kardeşler'in son filmi Inside Llewyn Davis izliyor. Listenin beşinci sırasında ise iyi bir film olmasına rağmen, tahminen Marvel'ın Empire'a ödediği yüksek promosyon meblağının da payıyla Guardians of the Galaxy yer alıyor.

 

 

Scientology imamı Tom Cruise'un Doug Liman'la ortaklığı Edge of Tomorrow altıncı, Wes Anderson'un son harikalar diyarı The Grand Budapest Hotel yedinci, alışılmışın dışında bir vampir hikayesi sunan What We Do In The Shadows sekizinci, maymunu insana insanı maymuna kıdrdıran Dawn of the Planet of the Apes dokuzuncu, Spike Jonze harikası Her ise onuncu sırada.

 

 

Nuri Bilge Ceylan filmi Kış Uykusu'nun 47. sırada yer bulduğu listenin devamı için sizleri ŞURAYA alalım.