KOSKOCA SONY’NİN İFLAHINI KESEN GELİŞME

KOSKOCA SONY’NİN İFLAHINI KESEN GELİŞME


Hacker'lardan Sony'e Kötü Sürpriz


Kimi zaman şahsi çıkarlarını gözeterek insanların kişisel bilgilerini çalan, kimi zaman Robin Hood'un modern bir versiyonuymuşçasına zenginden alıp fakire veren, kimi zaman ise devlet sırlarını en ala ajandan hallice bir şekilde ortaya döken hacker'lar, bu sefer Sony Pictures'ın canını yaktılar.

 

 

Guardians of Peace isimli hacker grubu, Sony Pictures'ın sistemine girmeyi başararak büyük bütçelerle çekilmiş vizyon filmlerini resmi yayınlanma tarihinden çok önce internete sızdırdılar. Torrent gönül yolcuları arasında sevinçle karşılanan bu gelişme, hala vizyonda olan Brad Pitt filmi Fury, Ocak 2015'te vizyona girecek Annie, Mr. Turner ve Still Alice'in internetteki yerini almasına neden oldu.

 

 

Hacker grubunun faaliyetleri sadece film sızdırmakla sınırlı kalmadı. Guardians of Peace, şirkete ait bilgileri de ele geçirdiğini duyurdu. Firma çalışanlarının pasaport bilgileri ve e-posta yazışmaları da internette yayınlandı.

 

Benzer bir durum geçtiğimiz aylarda Sylvester Stallone filmi Expendables 3'ün de başına gelmiş ve film gösterime girdiği hafta internete sızmıştı. Bu aksiyonun sonucunda hacker'lar bulunmuş ve yargılanmıştı. Bakalım Guardians of Peace'in akıbeti ne olacak?