OTURDUĞUNUZ YERDEN SERGİYE GİDİN: THE POCKET EXHIBITION

OTURDUĞUNUZ YERDEN SERGİYE GİDİN: THE POCKET EXHIBITION


Açılış bu akşam 20.30'da


Hafta sonuna girerken kendini sanatın kollarına bırakmak isteyenleri, Erin İlkcan Aslan’ın sergisi karşılıyor. Üstelik bu sergiyi ziyaret etmek için akıllı telefonunuz olması yeterli.

The Pocket Exhibition isimli sergi, bu akşam 20.30‘da Instagram hesabındaki yerini alacak. Dijital kolajlarını mekan kısıtlaması olmadan, izleyicinin özgür iradesi doğrultusunda sanal olarak sergileyecek sergiye şuradan katılabilirsiniz.

Erin İlkcan Aslan’ın kendine özgü sergisiyle ilgili sözlerine de yer verelim.

“Gerekli ya da gereksiz oluşu sorgulanmadan her türden bilginin x ve y düzlemlerindeki basit parmak harekeleriyle oluşturduğu zihnin zinde tutuluşuna karşı bir bağımlılık söz konusu.. Bilgiye ulaşmanın fazlasıyla basit olduğu bir çağda , şekillenmiş/şekilleniyor olan ve şekillenecek tüm soruların cevaplara daha kestirme yollardan ulaşmaya çalıştığı bir düzlemde , iki boyutlu bir sisteme olan geri-adaptasyonun göz ardı edilmemesi gerekir. Dakikada yüzlerce farklı şekilde uyarılan zihin , bu aktivite sonucunda ortaya çıkan salgılara bağımlı olduğunda , sorgulama biçimlerinde de kırılmalar meydana gelecektir ve bu en doğal sonuçlarından biridir iki boyuta dönüşümün. Mekan ve zaman’dan tamamen kopuk olmayan , fakat aynı zamanda da doğrudan doğruya bir mekanı kapsamayan imge döngüsünde , imajların taşıdığı bilgiyi, gözlemcinin özgür iradesi doğrultusunda onun insiyatifinde sürekli ve de istenildiğinde ulaşılabilir bir hale getirmek imkansız değildir.İşte bu bağlamda bir objenin aynı şekilde kalarak sujenin içerisinde olmak istediği an’da ve olmak istediği yer’de gözlemlenebilir oluşu , gözlemcinin doğrudan doğruya süreci incelemek istediği fikrini doğuracak ve yalnızlaştırılmamış bir izolasyon içerisinde gösterilecektir. şimdi’de izlenen bir objenin daha sonraki anlarda da aynı şekilde ulaşılabilir olması , zamanın deforme ediciliğine maruz kalmadan olduğu şekilde devam ediyor olarak bahsi geçen objeyi – gözlemcinin bilinçli hareketinde zamandan koparmasına olanak tanır. Böylece gözlemci , var olmasını istediğinde var edeceği bir sergiyi de isteği ile doğru orantılı olarak , neredeyse hiç fiziksel enerji harcamadan gezebilecektir. Tamamen iki boyutlu bir düzlemden , zihnin boyutsuzluğuna doğru ilerleyecek olan bu seride , var olmanın ve yaratabilme aktivitesinin , bilinen tüm sınırlarının dışına çıkması ve üretici ya da gözlemci tarafından özgür bırakılması , zihinsel aktivitenin kişiselliği içerisinde , zihinden bağımsız olan “şey” lerin var olma durumlarının göreceliği işlenmiştir.”