90’LAR SERGİSİ 90’Z  5 MART’TA KADIKÖY’DE

90’LAR SERGİSİ 90’Z 5 MART’TA KADIKÖY’DE


90'lar gibi 90'lar için


Hey siz 90’lar jenerasyonu, size diyoruz… 80’lerde doğup 90’larda çocukluğunu yaşayanların nostalji damarını bugüne kadar muhakkak fark etmişsinizdir. Bu satırların yazarı olan bizler de bahsettiğimiz damarı fazlasıyla barındıran insanlarız. Yıl olmuş 2016 ve artık “Bizim zamanımızda…”yla başlayan dede cümlelerini kurmaya başladık bile.

Sosyal medyanın s’sinin henüz ana rahminde olduğu, sokağa çıkıp serseri gibi koşturarak it kopukluk suretiyle sosyalleştiğimiz, o döneme özgü tonla şeyle karakterimizi şekillendirdiğimiz, geriye dönüp baktığımızda ise hayli naif duran 90’lar için güzel mi güzel bir sergi düzenleniyor.

Aynı bizler gibi düşünen ve benzer duygulara sahip tasarımcı arkadaşların birbirinden güzel, 90’lar aromalı işlerinin sergileneceği 90’z, 5-6 Mart tarihlerinde Kadıköy’deki HYPE STORE’da gerçekleşecek.

Serginin sahiplerinin ağzından 90’z’i dinleyelim;

“80’lerde doğduk, 90’larda çocuk olduk. Şapkamızı ters taktık; Walkman kulağımızda havamıza baktık. Boş zamanlarımızda taso üter, Atari oynardık.

Tabletimiz, telefonumuz yoktu o zamanlar. Çizgi filmlerimiz vardı bizim. Onlar için sabah erkenden kalktık, elimizde Meybuz saatlerce seyre daldık. Bazen ninca törtıs olduk; bazen gost bastırs! Ne şarkılarını doğru düzgün söyleyebildik; ne isimlerinin yazılışını öğrenebildik. Ama sevdik onları. Samimi sevdik, içten sevdik. He-man’i abimiz; Zeyna’yı ablamız bildik.

Gün gelir belki Beverly Hills’de pembe Cadillac’a bineriz dedik. O da olmazsa Bart’ın kaykayına taliptik. Zaman hızla akıp geçti, anlayamadan büyüdük. Hayatlarımız değişse; tasolar tasalara dönüşse de içimizdeki çocuk hiç değişmedi. İşte o çocuk, bizi bir araya getirdi. Herkes özlediği çizgi karakterini seçti, çizdi, bastı, sergiledi.

16 biribirinden deli çocuğun 90’lar karakterlerini çizip, elcağızlarıyla 20’şer den serigrafisini yaptığı posterlerin sergisi 5-6 Mart’ta Hypestore’da.

Tüm Alf çocuklarını sergiye bekliyor, Forever 90’s diyoruz!”