GILLES PATTERSON WETRANSFER EL ELE, GÜZEL MÜZİK BİZİMLE

GILLES PATTERSON WETRANSFER EL ELE, GÜZEL MÜZİK BİZİMLE


Rotamız bu sefer Küba


Kendisini anlatmakta kelimelerin yetersiz kaldığı Gilles Peterson, WeTransfer ile ortaklaşa başlattığı The Creative Class isimli proje için bu sefer Küba’ya gitti.

En az hepimizin bir kez kullanmış olduğu WeTransfer’in başlatıp bu sezon üçüncüsünü yayınladığı, ismini Richard Florida’dan alan The Creative Class isimli video serisini sunan, BBC Radio’nun göz bebeği, Acid Jazz’ın isim babası ve Fransa’nın dünyaya armağanı olan DJ Gilles Peterson bu kez de bizleri Küba’dan selamlıyor. Serinin ilk sezonunda Damon Albarn, Tom Dixon ve Stefan Sagmeister, ikinci sezonda ise Penny Martin ve Nancy Tilbury gibi isimler yer almıştı. Her sezonunda yaratıcı endüstrilerin farklı kollarından isimleri bir araya getiren Peterson’a bu sezon, “Son on yılda yaptığım seyahatler ile yakından tanık olduğum bu büyüleyici ve hızla değişen ülke” olarak tanımladığı Küba’dan kavramsal sanatçı Wilfredo Prieto, girişimci Susu Salim, tasarımcı Idania del Rio, müzisyen Edgaro Gonzales ve dansçı Ildolidia Ramos eşlik ediyor.

Daha önce ülkemizde ağırlama şansına da eriştiğimiz veteran DJ Gilles Peterson’ı bir daha bu topraklarda görme umudumuz hala devam ediyorken sizleri buradan bu güzel projenin web sitesine yönlendirelim.