SÜPÜRGELERİ HAZIRLAYIN, QUIDDITCH PREMIER LİGİ BAŞLIYOR

SÜPÜRGELERİ HAZIRLAYIN, QUIDDITCH PREMIER LİGİ BAŞLIYOR


Mayıs'tan Ağustos'a 8 takımlı lig


Bu yıl özellikle büyük takımlara gelen teknik direktörlerle büyük bir rekabete sahne olması beklenen ve başlamasıyla birlikte o rekabetin hakkını yavaş yavaş veren İngiltere Premier Ligi’nde eğer bir süreden sonra aradığınızı bulmamaya başlarsanız önümüzdeki yazdan itibaren “İşte Premier Lig bu!” haykırışlarınızı yöneltebileceğiniz bir alternatif var: Quidditch Premier Ligi!

Halihazırda Dünya Kupası gibi organizasyonların düzenlendiği ve 25 ülkeden 20000 oyuncunun oynadığı Quidditch, böylelikle ilk defa bir lige kavuşacak. J. K. Rowling’in yarattığı Harry Potter evreninin kurallarını fizik kuralları elverdiği ölçüde birebir uygulayan gerçek hayat Quidditch’inin kurgu dünyasındaki versiyondan en büyük farkı ise kendi kendine hareket edebilen altın top snitch’in yerini içinde tenis topu olan ve snitch koşucusunun şortuna bağlı bir çorabın almış olması.

Mayıs’tan Ağustos’a kadar sürecek Quidditch Premier Ligi, her biri İngiltere’nin farklı bölgesine ve yerel kültürün bir unsuruna işaret eden London Monarchs, Eastern Mermaids, Yorkshire Roses, West Midland Shredders, Southwest Broadside, Southeast Knights, Northern Watch ve East Midland Archers adlı 8 takımdan oluşacak. Quidditch böylelikle gittikçe yaygınlaşırken her takımda sahada aynı anda aynı cinsiyetten en fazla dört oyuncunun bulunma zorunluluğu gibi pozitif ayrımcı kotalar getiren kurallarıyla da övgü topluyor.