gary oldman harry potter performansını yerden yere vurdu

gary oldman harry potter performansını yerden yere vurdu


ve kariyerine şükretti


Gary Oldman, Harry Potter serisinde canlandırdığı Sirius Black karakteri de dahil olmak üzere geçmiş performanslarını neden bu kadar sert bir şekilde yargıladığını açıkladı. 

Happy Sad Confused podcast’inin son bölümünde aktör, sunucu Josh Horowitz’e büyücü rolü ilgili olarak şunları söyledi: 

 

“Bence performansım o filmde vasat.”

 

Oldman, Profesör Snape’i canlandıran rol arkadaşı Alan Rickman gibi J.K. Rowling‘in gelecek kitaplarında neler olacağına dair bir fikri olsaydı Sirius Black’i farklı ya da daha iyi canlandırabileceğini öne sürdü. Bram Stoker‘ın Drakula‘sının da aktörü olan sanatçı, 

 

“Belki Alan gibi kitapları okusaydım, neyin geleceğini bilseydim, dürüst olmak gerekirse farklı olabilirdim” dedi.

 

Ancak Harry Potter filmlerindeki rolü, eleştirdiği tek performansı değil. Oldman kendi işinde hata bulmamanın kendisi için zor olduğunu itiraf etti.

 

“Size ne olduğunu söyleyeyim. Her şey gibi, sanırım oturup kendimi bir şeyde izlesem ve ‘Tanrım, harikayım’ desem, o gün çok üzücü bir gün olurdu, çünkü bir sonraki şeyi daha iyi yapmak istersiniz.”

 

“Bu çok öznel bir şey. Diğer insanların görmediği, sizin gördüğünüz çok kişisel bir şey. … Bu, bana ‘O filmde seni çok sevdim’ diyen birine saygısızlık etmek değil; ben de ‘O filmde berbatım’ diye düşünüyorum. Başka bir şey görüyorlar.”

 

Aktör ilk çıkışını 2004 yapımı Harry Potter and the Prisoner of Azkaban‘da Sirius Black rolüyle yaptı. Daha sonra 2007 yapımı Harry Potter ve The Order of the Phoenix‘te karakteri öldürülmeden önce iki filmde daha rolünü tekrarladı. 

 

Horowitz’le yaptığı röportajın başka bir yerinde Oldman, “Bunun için hala üzgünüm” diyerek çok erken öldürüldüğüne dair bir espri yaptı.

 

“Hepimiz bahis oynuyorduk, bilirsiniz, Hagrid’di, ve ben orada, hayır, hayır, hayır, belki Ron’dur diye düşünüyordum. Ve sonra senaryoyu açıyorsunuz ve diyorsunuz ki, o benim. Ben buradan gidiyorum.”

 

Bu ayın başlarında Oldman, The Drew Barrymore Show’da Harry Potter ve The Dark Knight filmlerindeki rollerinin bekar bir baba olunca onu “kurtardığını” söyledi. Aktör Christopher Nolan‘ın üçlemesinde Komiser Gordon‘u canlandırmıştı.

 

“42 yaşında kendimi sorguladım, bir nevi boşanmıştım ve bu çocukların velayeti bendeydi. Bu başlı başına zordu çünkü sektörde pek çok prodüksiyonun Macaristan, Budapeşte, Prag, Avustralya, gibi yerlerde çekildiği bir dönemdeydik. Bu yüzden pek çok işi geri çevirdim.”

 

Aktör sözlerini şöyle sürdürdü: “Harry Potter için Tanrı’ya şükürler olsun. Size söylüyorum, bu ikisi – Batman ve Harry Potter – gerçekten beni kurtardı, çünkü en az işi en çok paraya yapabileceğim ve sonra evde çocuklarla olabileceğim anlamına geliyordu.”

 

Hepimize böyle iş nasip olmalı cidden.