harry potter dublörü david holmes’un talihsiz yaşamı

harry potter dublörü david holmes’un talihsiz yaşamı


bu meslek hala neden var?


Harry Potter’ımız Daniel Radcliffe‘in dublörünün “Deathly Hallows: Part 1” setinde geçirdiği bir kaza sonrasında felç kalmasını anlatan “David Holmes: The Boy Who Lived” belgeselinin resmi fragmanı yayınlandı. Radcliffe’in yapımcılığını üstlendiği belgesel, “Harry Potter” yıldızı ile dublör David Holmes arasında ikonik serinin yapımı sırasında on yıl süren bağı gözler önüne seriyor. Gerçek olayda, sette geçirdiği bir omurga yaralanması Holmes’u felçli bırakınca adamın dünyası altüst oluyor. 

 

Radcliffe, fragmanda Holmes için, “Havalı bir ağabey gibi görünüyordu. En tehlikeli fiziksel şeyleri yapardı. Bunların hiçbirini yapmak zorunda kalmamalıydı. Dave’in başına korkunç bir şey geldi ama sanki onun hayatı bir trajediymiş gibi konuşmak istemiyorum.”

 

Dublörlük, bu çağda halen var olmasını anlamlandıramadığımız bir meslek. Daniel Radcliffe’in tutumu oldukça olumlu ve anlamlı. Başka bir yandan, belgesel oldukça orijinal duruyor. 

 

Bir Lightbox/Ripple yapımı olan The Boy Who Lived’ın yönetmenliğini Dan Hartley, yapımcılığını ise Sky ve HBO Documentary Films üstleniyor. Radcliffe’in yanı sıra Holmes, Hartley, Sue Latimer ve Sarah Spahovic’in yanı sıra HBO için Nancy Abraham, Lisa Heller ve Tina Nguyen ve Sky için Poppy Dixon yürütücü yapımcılar arasında yer alıyor. Simon Chinn, Jonathan Chinn, Vanessa Davies ve Amy Stares yapımcı olarak görev yapıyor.

 

David Holmes: The Boy Who Lived, 15 Kasım Çarşamba günü HBO’da yayınlanacak ve Max’te izlenebilecek. Max bizim ülkemizde hala yok.