BRIT AWARDS HEYKELLERİNİN TASARIMI ZAHA HADID’DEN

BRIT AWARDS HEYKELLERİNİN TASARIMI ZAHA HADID’DEN


Adaylar da açıklandı


24 Şubat’ta 02 Arena’da Michael Bublé’nin sunumuyla gerçekleşecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak Brit Awards’un bu yılki heykellerinin tasarımı, Mart ayında hayatını kaybeden dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in imzasını taşıyor. Hadid’in, çeşitliliğin temsilini vurgulamak için tasarladığı bu özel heykelleri Britanya’nın kişileştirilmiş hali Britannia figürüne uyarladığı belirtiliyor.

Zaha Hadid’in tasarımlarını gerçeğe dönüştüren Maha Kutay, en büyük zorluğun belirli ana hatlar üzerinden gitmek gerekirken farklı ama insanlar nezdinde bir karşılığı da olacak bir şey yaratmak olduğunu söylüyor.

Öte yandan, geçtiğimiz gün Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü’nün son 3 adayı açıklandı. Son 3’e kalan isimler şarkıcı ve söz yazarı Anna-Marie, Arnavut asıllı yükselen pop yıldızı Dua Lipa, ve blues/R&B sanatçısı Rag’n’Bone Man. Geçtiğimiz yıllarda Adele, Sam Smith, Ellie Goulding ve Florence and the Machine gibi kazananları olan bu ödül, genç yetenekler için büyük önem taşıyor.  Kazanan, 8 Aralık’ta belli olacak.