YENİ BİR DÜNYAYA GEÇİŞ: BILL MURRAY ALBÜM YAYINLIYOR

YENİ BİR DÜNYAYA GEÇİŞ: BILL MURRAY ALBÜM YAYINLIYOR


New Worlds


Bu haber Bill Murray’nin yeni filminde oynayacağı karakter üzerinden yapılmış rezil bir kelime oyunu taşımıyor. Oyuncu Bill Murray, gerçekten de bir klasik müzik albüm yayınlayacak. Önümüzdeki Ağustos yayınlanması planlanan albümün adı da New Worlds olacak. Yani ille de rezil kelime oyunu istiyorsak onun bu girişimle “yeni dünyalara” geçiş yapacağını söyleyebiliriz. Bunu alttaki görselle bir daha okuyun.

Çellocu Jan Vogler, kemancı Mira Wang ve piyanist Vanessa Perez gibi isimlerle birlikte çalışan Murray, albümde kendi deyimiyle “Amerikan tarihi ve kimliği temaları” üzerinden hareket edecek. Bach, Schubert ve Piazzolla’yı çalan grubun üzerine Murray; Whitman, Hemingway ve Twain’den dizeler okuyacak. Örneğin parçalardan birinin Moon River melodisi üzerine okunan The Adventures of Huckleberry Finn olacağını biliyoruz.

Tabii Murray’nin albümde yapacağı tek şey kitaplardan bölümler okumak değil. Hayli komik, biraz da tuhaf oyuncu; West Side Story müziklerinin yanı sıra Van Morrison, Gershwin ve Stephen Foster’ın parçalarını söyleyecek.

Kendisi ise grupla yaşadığı bu deneyimi şöyle anlatıyor: “Çalmaya başladıklarında etkisi o kadar büyük ki kim olduğunla ilgilendiğinde ortaya daha önceden hiç öngöremeyeceğin ya da planlayamayacağın bir şey çıkıyor. ‘Bu Tony Bennett gibi duyulmuyor’ ya da ‘Bu si bemol bir ampul kıracak’ gibi sözleri ilk anda kafanın içinde duyuyorsun ama yavaş yavaş çekiliyorlar. Ortadan kayboluyorlar.”

Murray, Ağustos’ta çıkacak albümden önce bir New Worlds turnesi de başlatacak. 20 Temmuz’da Festival Napa Valley‘deki ilk performansın ardından Kuzey Amerika’dan devam edecek ekibin şimdilik belli olan diğer iki konseri ise 13 Ekim’de Toronto’daki The Royal Conservatory ve 16 Ekim’de Carnegie Hall.