JAMES FRANCO’NUN FELSEFE KANALINA HOŞ GELDİNİZ

JAMES FRANCO’NUN FELSEFE KANALINA HOŞ GELDİNİZ


Philosophy Time


Her taşın altından bir şekilde çıkan James Franco, oyuncu-yönetmen-yazar-film yapımcısı-ressam ve daha böyle kulvar kulvar uzayan kimlikleriyle yetinmeyip yine farklı bir köşeden el sallıyor. Bu sefer de felsefeyle haşır neşir olduğu bir Youtube serisine girişen Franco, Philosophy Time çatısı altında bize sorular hazırladı, kanalına çağırıyor.

michaelson-franco-philosophy-time-

King’s College’da Felsefe eğitimi veren arkadaşı Eliot Michaelson‘ı da yanına alarak basit sorulara büyük cevaplar arayan Franco, basın toplantısında Philosophy Time’ın yıllardır dahil olduğu en önemli proje olduğunu söyleyerek şaka bir yana kanalını ne denli ciddiye aldığını belirtmişti. Felsefe deyince başına ağrılar giren bir neslin ön yargılarını kırmak ve temelden acısız bir giriş sağlamak amacıyla güzelliğin tanımından metaforun özüne ve ötesine konuşulup tartışılan seride bölüm bölüm farklı profesörler misafir ediliyor, Franco aklına ne takılırsa soruyor, onlar da cevaplıyor.

Franco’nun Kaliforniya Üniversitesi’nde okuduğu dönem tanıştığı Michaelson, projenin Franco’nun fikri olduğunu ve ne kadar istemese de ona hayır demek zor olduğu için kendini bir anda kamera karşısında bulduğunu söylüyor. Zaten videolarda da ilk fırsatta koşarak uzaklaşmak istediğini bakışlarından okuyabiliyorsunuz. Anlayacağınız Franco arkadaşına zorla kanal açtırmış; ama niyeti iyi…

Philosophy Time’a ne sıklıkla bir yenisi ekleniyor bilmiyoruz; ama an itibariyle elde 4 videomuz var. James Franco’yla felsefi sohbetler için dördüne de buyurun.