M. NIGHT SHYAMALAN’IN YENİ FİLMİ GLASS’TAN İLK FRAGMAN

M. NIGHT SHYAMALAN’IN YENİ FİLMİ GLASS’TAN İLK FRAGMAN


Split ve Unbreakable, Shyamalan evreninde birleşiyor


Fantastik filmleri, gergin bir hale sokarak izleyicilere sunmakta oldukça başarılı olan M. Night Shyamalan, 2000 yapımı Unbreakable ve 2016 yapımı Split filmlerini birleştirerek, kendi süper kahraman dünyasını Glass‘le yaratmayı hedefliyor.

james

Uzun zamandır beklenen Unbreakable‘ın devam filmi ve 2016 yılında James McAvoy‘un önderliğinde ilerleyen Split‘in devam filmi niteliğinde olacak Glass‘ın oyuncu kadrosunda da önceki filmlerden farklı bir değişiklik yok. Unbreakable’da birlikte oynayan Samuel L. Jackson ve Bruce Willis, bu sefer Split’in tek adamı James McAvoy’la birleşiyor ve ortaya gayet heyecanlandırıcı bir kadro çıkıyor. Shyamalan yaptığı açıklamada, bu fikri 18 sene önce bulduğunu ve bu tarz psikolojik rahatsızlıkların hastalık yerine bir hediye, bir süper guç olduğunu düşünürsek ortaya nasıl bir film çıkacağını düşündüğünü söyledi.

Film doğaüstü güçlere sahip bir güvenlik görevlisi David Dunn‘ın bu güçlerini, 23 farklı kişiliği olan Kevin Wendell Crumb‘ı takip etmek için kullandığı maceralı yolcuğu anlatıyor. Shyamalan’ın hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini üstlendiği bu yapım, filmler arası birleşmelerin trend haline geldiği son senelerde, başarılı bir birleşme gerçekleştirebilecek mi hep beraber göreceğiz. Glass’ın vizyon tarihi ABD için 18 Ocak 2019 olarak belirlenmiş durumda. Türkiye için henüz bir vizyon tarihi yok.

bruce

sam