abel ferrara willem dafoe iş birliğinin son meyvesi tommaso’dan yeni fragman

abel ferrara willem dafoe iş birliğinin son meyvesi tommaso’dan yeni fragman


vizyon tarihi henüz belli değil


Yönetmen Abel Ferrara ve aktör Willem Dafoe’nin iş aşkı New Rose Hotel, Go Go Tales, 4:44 Last Day on Earth ve Pasolini gibi filmlerle kendini ispatlamıştı. Geçen sene Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve ülkemizde beyaz perdede kendine yer bulma konusunda şüphelerimiz olan Tommaso’dan yeni bir fragman yayınlandı.

Roma’da yaşayan Amerikalı bir sanatçıyla genç karısını ve kızını konu alan film, şu ana kadar yalnızca festivallerde gösterilmiş ama beklediği ilgiyi yakalayamamıştı. Resmi açıklamasına göre hayal gücünü merkeze alan bir film olduğunu bildiğimiz Tomasso, tam olarak bu sebepten birçok eleştirmence sınıfta bırakılmış, amaçsız ve bir yere gitmeyen bir film olarak yorumlanmıştı.

Ferrara/Dafoe ikilisini kaçırmak istemeyenler için ve bu kaliteli isimlerin ortalama üstü bir proje çıkardığına inananlar için hala ilgi çekici gözüken Tommaso’yu bu seneki Berlin Film Festivali’nde ilk gösterimini yapacak Siberia takip edecek. Yine Ferrara/Dafoe iş birliğindeki bu filmin ve Tommaso’nun vizyon tarihiyse belirsizliğini koruyor.