abel ferrara ve willem dafoe’yu tekrar buluşturan siberia’dan fragman

abel ferrara ve willem dafoe’yu tekrar buluşturan siberia’dan fragman


cayır cayır film


Sinema dünyasının yönetmen/oyuncu iş birliği açısından en yüksek kalitede verim alan ikililerinden Abel Ferrara ve Willem Dafoe’nun yeni filmi Siberia’dan beyin yakan bir fragman paylaşıldı.

King of New York, Bad Lieutenant, The Addiction gibi filmleriyle başarılı bir filmografiye sahip ABD’li yönetmen Abel Ferrara”nın, daha önce 4:44 Last Day on Earth, Pasolini, Go Go Tales, New Rose Hotel ve so olarak da geçtiğimiz yıl vizyona giren Tommaso filminde birlikte çalıştığı Willem Dafoe’lu Siberia’sı; iç huzurunu yeniden keşfetmek amacıyla bütün hayatını geride bırakıp dünyanın soğuk ve ıssız bir bölgesinde sadece turistlerin ve de yerli halkın nadiren ziyaret ettiği bir kafe açan Clint’in hikayesini anlatıyor.

Dış dünya ile minimum seviyede ilişki kurmasına rağmen aradığı huzuru bir türlü bulamayan Clint, bir gece hiç beklemediği bir anda rüyaları, hafızası ve hayal gücü arasında bir yolculuğa çıkar. Konusundan anladığımız kadarıyla gerçek dünya ve kurmacanın sınırlarının olabildiğince ince tutulduğu ve yer yer kafamızın karışacağı Siberia’nın kadrosunda Dounia Sichov, Simon McBurney, Cristina Chiriac, Daniel Giménez Cacho, Phil Neilson, Fabio Pagano, Anna Ferrara, Laurentio Arnatsiaq gibi isimler yer alıyor.

70. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan ve yüksek ihtimalle de ülkemize film festivalleri aracılığıyla gelecek Siberia’nın fragmanı hemen aşağıda.