oldboy’un yönetmeni iphone 13 ile kısa film çekerse

oldboy’un yönetmeni iphone 13 ile kısa film çekerse


life is but a dream’e buyrun


“Plot twist” film listelerinin olmazsa olmazı 2003 yapımı Oldboy’un yönetmeni Park Chan-wook, bir kısa filmle sinema kariyerinde verdiği uzun bir aradan sonra tekrar karşımıza çıktı. Life is But a Dream isimli kısa filmin kendisinden çok konuşulan özelliği ise tamamen iPhone 13 ile çekilmiş olması.

The Handmaiden ve Thirst gibi filmlere de imza atan Chan-wook, hem yazıp hem yönettiği Life is But a Dream’i Apple’ın “Shot on iPhone” kampanyası için hazırlamış. Güney Kore’nin müzikal hikaye anlatma tekniği pansori ile kara komedi, romantizm ve dövüş sanatlarını harmanlayan filmin çekimleri için birer adet iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kullanılmış. Filmin çekimlerinde iPhone 13’ün sinematik mod, makro video, gece modu, ultra geniş kamera, telefoto kamera, optik görüntü stabilizasyonu ve ProRes video kaydı gibi görüntü kaydetme olanaklarından yararlanılmış.

21 dakikalık Life is But a Dream’de Yoo Hae-jin, Kim Ok-vin ve Park Jeong-min gibi oyuncular performans sergiliyor. Filmin konusu ise şöyle: Kasabasının kurtarıcısı için tabut yapmakla görevlendirilen bir cenaze levazımatçısı, oduna ihtiyaç duyunca sahipsiz bir mezardaki odunları toplamaya kalkar. Levazımatçı mezarı kazarken yanlışlıkla kadim bir kılıç ustasının hayaletini uyandırır. Kılıç ustasının hayaleti mezarını geri almak için levazımatçıya karşı elinden geleni yapar.

Life is But a Dream’i izlemek isterseniz hemen aşağı alabiliriz.