GAME OF THRONES: 4×4 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×4 DEDİKODUSU


White Walkers Evlat Ediniyor


Jaqen H’ghar’ın ‘Dile benden ne dilersen’ diye Arya’ya ezberlettiği, prenseslikten çıkan Arya’nın da gece dualarından eksik etmediği, High Valyrian meali “All men must die” olan, ‘Valar morghulis’ ile destur veren 4. bölüm ‘Oathkeeper’ toplu bir katliamla başladı. 163 efendiyi yarım porsiyon çarmıha gerdirerek yalnızca şehri değil, kölelerin kalbini de fetheden Khaleesi, ejderhaların ona verdiği yetkiye dayanarak Kral’ın Topraklarına ilerlemeye devam ediyor.

 

 

 

Cibiliyetsiz Littlefinger’ın misafir adı altında ağırladığı rehinesi Sansa, Joffrey’ye karşı ürettiği antikor misali soğukkanlılığı ile tüm prensesliğini takınırken, merhum kralın ölümünde parmağı olduğunu öğrendi. Littlefinger müttefiklerin faydalarından bahsederken mahirane nine Olenna’ya yapılan sahne geçisinin ardından gelen üstü kapalı itiraf sayesinde ‘Joffrey’nin katili kim?’ başlığını da bir sonraki kral katliamına kadar kapamış olduk.

 

 

 

Büyükannesinden aldığı fettanlık nasihatlarını kulak ardı etmeyen Margaery, üç numaralı eş adayı yapmaya kararlı olduğu Tommen’in odasına sızdı. Ergenlik dönemine geçmemiş bir çocuğu kedisine ip yumağı alarak baştan çıkarmasını beklediğimiz Margaery, ‘Namusumsun’ diyerek alnından öptüğü çocuk kralın odasından pijama partilerine daha sonra devam etmek üzere aksiyonsuz bir şekilde ayrıldı.

 

 

Platonik aşkı Jamie Lannister’ın kendisine hediye ettiği, beraber ‘Oathkeeper’ adını verdikleri Valyrian kılıcıyla Catelyn Stark’a olan sözünü tutmak üzere yol çıkan maskülen Brienne, Tyrion’un bromance’i gizli playboy Podrick’i de yanına aldı.

 

 

 

Bir taşla iki kuş vurmaya niyetli Ser Alliser, askerlerine sempatik görünmeyi ve Jon Snow’dan ebediyen kurtulmayı umut ederek gönüllü bir grubu Craster’a yolladı. Bu sırada Jeor Mormont’un kafatasından şarap içen ve zafer naralarını bitiremeyen Karl, Bran ve yol arkadaşlarını rehin alarak, Hodor’u freak show konseptiyle meydanda sergiledi.

 

 

 

 

 

Kısır olduklarından mütevellit üreme sorunu yaşayan White Walkers, Craster’ın son oğlunu tırnaklamak suretiyle ırklarına kattı. Bölümün son sahnesi akılda White Walkers yaşlanıyor mu, yaşlanıyorsa kaç yaşında hakkın rahmetine kavuşuyor, yaşlanmıyorsa Craster bebeklerini sadece ırklarının şekerlik seviyesini arttırmak için mi öldürüyor gibi sorular bıraktı.