nicholas hoult ve lily collins ile j.j.r. tolkien’in gençliğine iniyoruz

nicholas hoult ve lily collins ile j.j.r. tolkien’in gençliğine iniyoruz


Tolkien'dan fragman


Hobbit ve The Lord of the Rings serilerinin yazarı, fantastik edebiyatın kült ismi J.R.R. Tolkien’ın gençlik yıllarına inen ve Orta Dünya’yı yaratma sürecini konu alan Tolkien’dan ilk uzun fragman yayınlandı.

nicholas-houltun-j-r-r-tolkieni-canlandirdigi-tolkien-biyografisinden-fragman-yayinlandi-2-filmloverss

Nicholas Hoult’un J.D. Salinger’dan sonra J.R.R. Tolkien’ı canlandırdığı biyografik filmde genç aktöre yazarın eşi Edith Bratt rolünde Lily Collins eşlik ediyor. Tom of Finland filmiyle hatırladığımız Dome Karukoski‘nin yönetmen koltuğuna oturduğu filmde; çocuk yaşta ailesini kaybeden J.R.R Tolkien’ın okul döneminde tanıştığı arkadaşlarıyla geliştirdiği dostluk, sevgi ve sanatsal ilhamı bulma sürecine ortak olacağız. Tam olarak I. Dünya Savaşı’nı kapsayan dönemde geçen film, Tolkien’ın savaş döneminde yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak Orta Dünya’yı yaratma sürecini de bizlere gösterecek.

David Gleeson ve Pride’ın senaristlerinden Stephen Beresford ikilisinin senaryosunu üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Colm Meaney, Patrick Gibson, Anthony Boyle ve Craig Roberts gibi isimler de yer alıyor. ABD’de 10 Mayıs’ta vizyona girecek olan filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil.