james gunn, cameo sevdası filmleri mahvediyor, diyor

james gunn, cameo sevdası filmleri mahvediyor, diyor


diss sahibine ulaştı


James GunnSuperman: Legacy” için oldukça iyi bir oyuncu kadrosu oluşturdu. En son şöyle bir kadro açıklandı:

 

Superman (David Corenswet), 

Lois Lane (Rachel Brosnahan

Lex Luthor (Nicholas Hoult

Jimmy Olsen (Skyler Gisondo

Metamorpho (Anthony Carrigan

Mister Terrific (Edi Gathegi

Guy Gardner (Nathan Fillon

Hawkgirl (Isabela Mercad

 

Bazı hayranlar filmde çok fazla çizgi roman karakterinin yer almasından endişe duyduklarını dile getirdiler ancak Gunn bir evren inşa ettiğini ve sırf laf olsun diye süper kahramanları filme sokmadığını vurguladı. Twitter’a rakip olarak çıkan Threads’te yaptığı son açıklamalarda Gunn, anlamsız çizgi roman filmi cameo’larının türe zarar verdiğini söyledi.

 

Gunn, “Ben buna ‘Cameo Porn’ diyorum ve son dönem süper kahraman filmlerinin en kötü unsurlarından biri oldu,” diye yazdı. “Eğer bir karakter filmde yer alıyorsa, hikaye açısından orada olmak için bir nedeni olmalı.”

 

Gunn sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürpriz, anlık cameo’ları kastetmiyorum. Beni rahatsız eden, zarif bir hikayeyi anlamsız karakterleri araya sıkıştırarak bozmaları. Hikaye gerektirdiği için değil, başka bir nedenle oradadırlar.”

 

“Superman: Legacy”, Gunn ve DC Studios eş başkanı Peter Safran’ın yaratıcı vizyonu altında DC Evrenini beyaz perdede yeniden başlatacak. Gunn, Marvel için çektiği “Guardians of the Galaxy” üçlemesiyle çizgi roman filmi türüne şimdiden damgasını vurdu; üçüncü film yaz aylarında gösterime girdi ve 2023 yılında gişede başarılı olan nadir çizgi roman filmi oldu. Bu yıl “Shazam: Fury of the Gods”tan “The Flash” ve “The Marvels”a kadar pek çok çizgi roman filmi fiyaskoyla sonuçlandı.

 

Gunn süper kahraman yorgunluğunun yeni tasarlayacağı DC Evreni’ni etkilemesinden endişe ediyor mu?

 

Gunn bu yılın başlarında Rolling Stone’a “Bence süper kahraman yorgunluğu diye bir şey var,” demişti. “Bence bunun süper kahramanlarla bir ilgisi yok. Anlatılan hikayelerin türüyle ve gözünüzü karakterden ayırıp ayırmadığınızla ilgili. Superman’i seviyoruz. Batman’i seviyoruz. Iron Man’i seviyoruz. Çünkü onlar kalplerimizde taşıdığımız inanılmaz karakterler. Eğer ekranda sadece bir sürü saçmalık olursa, gerçekten sıkıcı olur.”

 

“Çoğu gösterişli filmden, duygusal olarak temellendirilmiş bir hikayeye sahip olmamanın eziyetinden yoruluyorum. Bunun süper kahraman filmi olup olmamaları ile bir ilgisi yok. Temelinde bir hikayeniz yoksa, sadece nesnelerin birbirini ezmesini izlemek, bu ezme anları ne kadar zekice olursa olsun, tasarımlar ve VFX ne kadar başarılı olursa olsun, yorucu oluyor ve bence bu çok, çok gerçek.”

 

“Superman: Legacy” 11 Temmuz 2025’te Warner Bros. tarafından sinemalarda gösterime girecek.