steve mcqueen yeni projesi için kolları sıvadı

steve mcqueen yeni projesi için kolları sıvadı


small axe


12 Years a Slave filmiyle Oscar kazanan ünlü yönetmen Steve McQueen, geçen yıl vizyona giren filmi Widows’tan sonra bu sefer bir dizi projesi olan Small Axe’le ekranlara geri dönüyor. Londra’daki Hint topluluğunun 60’lı yıllarda çektiği sıkıntıları anlatacak ve her bölümü farklı bir hikâyeyi ele alacak dizinin çalışmalarına başlandı.

İngiltere’de BBC’de ve Kuzey Amerika’da Amazon aracılığıyla yayınlanacak dizi, altı bölümden oluşacak. İlk bölüm, iki saat sürecek ve geri kalan bölümler beş farklı hikâye anlatacak.

HBO için pilot bölümünü çektiği Codes of Conduct’tan kötü anılara sahip olan ve daha önce televizyonun sıkıntıları hakkında bahsetmekten çekinmeyen McQueen’in bu sefer nasıl bir iş çıkaracağı ise merak konusu.

Tüm bölümlerini yöneteceği dizi hakkında konuşan McQueen, şu ifadeleri kullandı: ‘’Bu hikâyeler tutkulu, kişisel ve özgün. Bunlar, insanların gerçek hayatları ve acilen anlatılmaları gerek. Sadece bir sanatçı olarak benim hayatımı etkilemenin dışında, şu an yaşadığımız İngiltere’ye de şekil verdi.’’

Oscar ödüllü yapım 12 Years a Slave’in fragmanı hemen burada.

McQueen’in bir önceki projesi Widows’un fragmanını ise aşağıdan izleyebilirsiniz.