yeni battlestar galactica filminin senaryosu simon kinberg’e emanet

yeni battlestar galactica filminin senaryosu simon kinberg’e emanet


efsane geri dönüyor


1978 yılında film olarak izleyiciyle buluştuktan sonra aynı yıl dizi formatında ekran yolculuğunu devam ettiren Battlestar Galactica, sadece bir sezon süren bu diziyle adını televizyon efsaneleri arasında yazdırmıştı.

Yıllar sonra bir yeniden çevrim ile ekranlara geri dönen Battlestar Galactica, bizlerin 2004-2009 yılları arasında CNBC-E’de izlediğimiz yeniden çevrimle popülerliğini üçe beşe katlamayı da başarmıştı. Televizyonun en iyi bilim kurgu dizileri arasında yer alan Battlestar Galactica’nın Mr. Robot’un yaratıcısı Sam Esmail bir süredir hiç haber almadığımız dizi projesi ağırdan ağırdan devam ederken şimdi de bir sinema filmi haberi geldi.

Uzunca bir süredir hazırlık aşamasında olan, bu süreçte Bryan Singer ve Francis Lawrence gibi yönetmenlere emanet edilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Battlestar Galactica filmi, tekrar hız kazandı ve senaristini buldu. Battlestar Galactica’nın yeni filminin senaryosu Simon Kinberg’e emanet olacak. The Martian ile Oscar adaylığı kazanan, aynı zamanda Mr. and Mrs. Smith ve Sherlock Holmes gibi filmler için kalem sallayan Kinberg, son yıllarda daha çok yeni X-Men filmlerindeki işleriyle tanınıyor. X-Men: The Last Stand ile X-Men evrenine giriş yapan Kinberg, ilerleyen zamanda Days of Future Past, Apocalypse, Dark Phoenix filmlerinin senaryosunu kaleme almıştı.

Sadece senaryoyu yazmakla kalmayıp filmin yapımcılığını da üstlenecek Kinberg, filmin yönetmenliğini yapmayacak. İlk yönetmenlik deneyimi olan Dark Phoenix ile hayal kırıklığı yaratan Kinberg, bu proje eş yapımcı koltuğunda Rise of the Planet of the Apes, Bird Box gibi filmlerin yapımcılığını yapan Dylan Clark ile çalışacak.

Cylonlar olarak bilinen bir robot ırkıyla girdiği savaş sonrasında insanlığın yok olmanın eşiğine geldiği bir dünyanın anlatıldığı Battlestar Galactica, uzaya yayılmış bu medeniyeti oluşturan on iki koloniden hayatta kalan az sayıda insan Galactica’nın öncülük ettiği savaş gemilerinde bir araya geliyor ve hayatta kalabilmek için, varlığına çok az insanın inandığı 13. koloniyi, yani Dünya’yı aramaya başlıyor.

Kamera önü ve arkasındaki detayların şimdilik belirsiz olduğu yapım, yakın zamanda hayata geçecekmiş gibi gözükmüyor.