lynne ramsay, stephen king’in the girl who loved tom gordon uyarlamasının başına geçiyor

lynne ramsay, stephen king’in the girl who loved tom gordon uyarlamasının başına geçiyor


heyecanlı


Ratcatcher ve We Need To Talk About Kevin gibi tekrar tekrar izlenesi filmlerin ardından 2017 yılında Joaquin Phoenix’li son filmi You Were Never Really Here ile sinema dünyasının epey meşgul eden Lynne Ramsey, yeni projesini açıkladı.

You Were Never Really Here’dan sonra Brigitte isminde kısa bir belgesel çeken Ramsay, 2018 yılında doğa ve çevreyle ilgili epik bir korku filmi çekmeye hazırlandığını açıklamı ama bu açıklamanın sonunu görememiştik. Geçtiğimiz nisan ayında ise The Handmaid’s Tale’ın yazarı olarak tanınan Margaret Atwood’un kısa öyküsü için kollarını sıvadığını açıklayan Ramsey’nin bu projesinden de haber almamıştık.

Bu projelerin son durumları nedir ne değildir diye beklerken Ramsey’nin, sürpriz bir şekilde Stephen King’in 1999 yılında okuyucunun beğenisine sunduğu psikolojik korku türündeki The Girl Who Loved Tom Gordon roman uyarlamasının başına geçtiği açıklandı. Lynne Ramsay’nin filmin senaryosunda I Am Not Okay with This dizisinin yaratıcılarından Christy Hall ile kalem sallayacağı film, dokuz yaşındaki Trisha McFarland’ın etrafında dolaşacak.

Annesi ve abisiyle birlikte yaşayan Trisha’nın bir pazar günü ormanda yaptıkları gezi sırasında kaybolmasıyla yaşadıklarını anlatan roman; aç, susuz bir şekilde bilmediği yerlerde dolaşan Trisha’nın bir süre sonra hayranı olduğu beyzbol oyuncusu Tom Gordon‘ı hayali arkadaşı olarak görür ve onunla konuşmaya başlamsıyla başka bir yöne doğru ilerler. Küçük kızın hayranlık duyduğu bu arkadaşı, onun korkularıyla yüzleşmesine neden olur.

Stephen King dünyasının sevilen romanlarından biri olan The Girl Who Loved Tom Gordon’ın çekimlerinin 2021’de başlaması planlanıyor. Önünde ekilmeyi bekleyen iki projesi daha bulunan Lynne Ramsey, bakalım bu sıralamada bir değişikliğe gidecek mi?