edgar wright stephan king’in uyarlaması “the running man”in başına geçiyor

edgar wright stephan king’in uyarlaması “the running man”in başına geçiyor


film değil kitap uyarlaması olacak


Pandemiye kurban giden Last Night In Soho filminden yeni bir haber almayı merakla beklediğimiz Edgar Wright, Stephen King’in “The Running Man” kitabının yeni bir uyarlamasını yönetmeye hazırlanıyor.

King’in 1982 tarihli The Running Man’ine pek benzemeyen bir uyarlaması, 1987 yılında Arnold Schwarzenegger’in başrolde bulunduğu bir filmle vizyona girmiş ve hatrı sayılır bir başarı elde etmişti. Ancak filmin bu başarısını yalnızca Schwarzenegger’in oyunculuğuna bağlayan ve King’in orijinal hikayesinden sapıldığı için filmi uygunsuz bulan birçok kişi tarafından eleştiriliyordu.

Bu nedenle Wright, yeni filmin 1987 yapımının bir alakası olmayacağını, orijinal King romanına sadık kalan yeni bir film olacağını belirtiyor. Ünlü yönetmen bunu başarabilmek için filmin senaryosunda Baby Driver’da olduğu gibi Michael Bacall ile birlikte çalışıyor.

Roman, ekonominin bozulduğu ve şiddetin arttığı 2025 yılının Amerika’sında, Ben Richards adlı karakterin karısının ve kızının geleceğini güvence altına almak umuduyla tehlikeli bir yarışma programına katılmak zorunda kalmasını ve kendisini öldürmekle görevli avcılardan kaçma çabasını konu alıyor.

Wright’ın son projesi “The Sparks Brothers” belgeseli, geçtiğimiz Sundance Film Festivali’nde galasını yaptı ve o günden beri çok iyi olduğunu duyuyoruz. Biz Last Night In Soho’nun fragmanını beklerken kendisi başka projelere zıplayan Edgar Wright, umarız bu kadar yeni projenin altından kayıpsız kalkmayı başarır.