invincible dizisinin kaptanından: yetişkin animasyonculuğu ve ikinci sezon üzerine düşünceler

invincible dizisinin kaptanından: yetişkin animasyonculuğu ve ikinci sezon üzerine düşünceler


3 kasım'a ne kaldı?


Ayıla bayıla izlediğimiz Invincible’ın yaratıcısı Robert Kirkman, Variety’ye verdiği röportajda süper kahraman yorgunluğunu yenmekten, dizinin tuhaf ikinci sezonundan ve bizi nelerin beklediğinden bahsetti. Röportajdan önemli bilgileri kırptık, maddeleştirdik.

Robert Kirkman‘ın popüler çizgi roman serisinin animasyon uyarlaması olan Invincible, çarpıcı ilk sezonunun 30 ay sonrasında, 3 Kasım’da geri dönüyor. İkinci sezonda Mark Grayson‘ın (Steven Yeun) çalkantılı hayatına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Mark’ın babası Omni Man (J.K. Simmons), galaktik hakimiyet kurmaya kararlı faşist uzaylı ırkıyla başa çıkmaya çalışıyor. Dizi ayrıca Mark’ın süper kahraman arkadaşı Atom Eve rolünde Gillian Jacobs; Küresel Savunma Ajansı’nın gizli başkanı Cecil Stedman rolünde Walton Goggins ve Mark’ın insan kız arkadaşı Amber rolünde Zazie Beetz gibi güçlü yardımcı oyuncu kadrosunun hikayelerini de ele alıyor.

Çoklu evrene erişebilen bilim adamı Angstrom Levy rolünde Sterling K. Brown‘ın başını çektiği iki düzineden fazla oyuncu ikinci sezon için diziye katıldı.

 

 

  • Robert Kirkman’ın ilk sezondaki en büyük endişesi şiddet unsurlarıymış. Sınırları zorlamak, dramayı arttırmak için bir amaç doğrultusunda şiddet dozajını çizgi romanın ötesine geçecek seviyede arttırmış.

 

  • Invincible’ı MCU’dan ayıran ana etmen olarak dizinin tuhaflıkları tıraşlamaması olduğundan bahsediyor Kirkman, mesela “Robert Downey Jr’ı MCU’da asla bir balıkla sohbet ederken göremezsiniz” diyor.

 

  • Robert Kirkman, orijinal esere bağlı kalarak iskeleti sağlam tutmayı önemsiyor. Ancak iskeleti sağlam tutarken, amaç çizgi romanda olanları alıp zenginleştirmek ve derinleştirmeyi amaçlıyor. Debbie karakterine dizide daha fazla yer vermek bu kararlarından biri.

 

  • Bu sezonun kötü adamı Angstrom Levy’e, Mark’ın hikayesine odaklanabilmeleri için, kesin olarak kendi başına yüzleşmesi gerekliliğiyle karar vermişler.

 

  • Artık bıktığımız çoklu evren temasını ikinci sezonda da göreceğiz. Fakat Kirkman, yaptığının genele göre biraz farklı olduğundan, Mark’ın karakterini ve henüz farkında olmadığımız yönlerini incelemek için çoklu evreni kullandığından bahsetti.

 

  • Diziden bir de live action uyarlama çıkarılması senaryo geliştirme aşamasındaymış.

 

  • Bir daha iki sezon arasında bu kadar boşluk bırakmayacağından bahseden Kirkman, dizinin tahminen sekiz sezon daha devam edeceğini söyledi.