sofia coppola, twilight yönetmenin kıyısından dönmüş

sofia coppola, twilight yönetmenin kıyısından dönmüş


kurt adam olayını aşamamış


Twilight’ın 2000’leri kavurduğu “alacakaranlık” günleri ne kadar hatırlamak istersiniz bilmiyoruz. Şu sıra Priscilla basın turundaki Sofia Coppola, az kalsın son Twilight filmini yönetecekmiş. Bu ihtimal kadar yönetmekten vazgeçme sebebi de tuhaf. Yönetmen, filmdeki kurtadam olayını bir türlü aşamamış. 

Priscilla filminin yapımcısı daha önce Twilight serisinin son filmini yönetmek; Bella, Edward ve Jacob’ın hikayesini tamamlamak için nasıl rekabete girdiğini açıklamıştı. Şimdi de Rolling Stone’a verdiği bir röportajda bu deneyimini anlatarak, bir genç vampir filmi fikrini sevdiğini ancak “uçuk” hikayeyi ve filmdeki ürkütücü Renesmee bebeği aşamadığını açıkladı.

 

“Bir toplantı yaptık ve hiçbir yere varmadı. Tüm o kurtadam olayının tuhaf olduğunu düşündüm. Bebek. Çok garip! Ama daha önceki Twilight filmlerinin bir kısmı ilginç bir şekilde yapılabilirdi. Bir genç-vampir romantizmi yapmanın eğlenceli olacağını düşündüm, ama sonuncusu gerçekten çok uçtaydı.”

 

Coppola yıllar içinde tür filmleriyle birkaç kez karşılaştı: Bir ara Universal için live-action Little Mermaid filmini yönetmek üzere anlaşmış ama bu da suya düşmüş. Yine de, bir gün bir tür filmi yönetme fikrinin ilgisini çektiğini söylüyor. Coppola’nın vazgeçtiği projede kendisi yerine Bill Condon, 2011 ve 2012’de vizyona giren Breaking Dawn – Bölüm 1 ve Bölüm 2‘yi yönetti.

 

Arthouse film yönetmenlerinin gişe filmi çekmeleri sandığımızdan iyi olabilir. 2021’in en iyi filmi seçilen Nomadland’ın yönetmeni Chloé Zhao, bir Marvel filmi olan Eternals’ı yönetmiş ve seriye farklılık getirmişti.