stallone’lu emekli süper kahraman samaritan ikinci filmiyle geri dönüyor

stallone’lu emekli süper kahraman samaritan ikinci filmiyle geri dönüyor


hep marvel dc mi ekmeğini yiyecek?


Amazon Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları, “Samaritan” devam filmi için geri dönüyor. Metro Goldwyn Mayer, meşhur kükreyen aslanlı jeneriğiyle hafızalarımıza kazınmış film şirketi, oradan hatırlarsınız. Yayıncı, Sylvester Stallone‘un başrolünü oynadığı 2022 yapımı aksiyon filmi Samaritan‘ın devam filmini geliştiriyor ve Bragi F. Schut’u senaryoyu kaleme alması için işe aldı. Schut ilk filmi de yazmıştı. Stallone, Balboa Productions ortağı Braden Aftergood’un yapımcı olarak da geri dönüyor. Stallone, ayrıca oyuncuların grevinden önce yapılan bir anlaşmayla tabii ki başrolü de yeniden üstleniyor.

The Brave, Vamp gibi kült işleri bulunan Myhtos Comics‘in en ünlü karakteri Samaritan; iyilik ve kötülüğü bir enstrüman gibi çalan iki kardeşin zorlu mücadelesini, kader savaşında düzenin koruyucusu Samaritan’ın öldüğü düşünülüp aslında inzivaya çekilmesini, yaşlandıktan sonra bir çocuk tarafından inzivadan uyandırılmasını anlatıyor. Çocuk, yaşlı adamın 20 yıl önce ortadan kaybolan bir süper kahraman olduğuna, baş düşmanlarıyla yaptığı destansı bir savaşın ardından inanmaya başlıyor. Amazon’a göre, 26 Ağustos 2022′de dünya çapında 240’tan fazla ülke ve bölgede yalnızca Prime Video’da yayınlanan film, şirket için aşırı performans gösterdi ve üç hafta üst üste 1 numaralı film oldu.

Schut, Adam Rosenberg ile birlikte yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Samaritan’ın devam filmi tutarsa, yazarın ikinci orijinal franchise’ı olacak. Schut, devam filmi de çekilen 2019 yapımı Sony gerilimi Escape Room‘u yazmıştı. Schut ayrıca, senaryodan beyazperdeye 20 yıllık bir yolculuk yapan ve bu yaz Universal tarafından gösterime giren The Last Voyage of the Demeter‘in de orijinal yazarıydı. 

Samaritan serisi, aslında konu olarak istediğimiz bir tarzda çekiliyor. Emekli süper kahraman hikayeleri ilgi duyulacak cinsten. Fakat The Boys olabilecekken daha sığ bir anlatım tercih edip düşük puan almıştı. Yeni filmde toparlamasını umuyoruz, umudu kesmeyelim.