yeni nightmare before christmas filmi, neden olmasın?

yeni nightmare before christmas filmi, neden olmasın?


stop motion modası yeniden


Bir Tim Burton & Henry Selick stop motion efsanesi “Nightmare Before Christmas“, 1993’te bolca ses getiren zamansız bir eser olmuştu. Halloween dönemi yaklaşmışken devam filmi konuşuluyor. Yönetmen Henry Selick bir devam filminin gerekli olmadığına inanıyor fakat hikayenin öncesine neden dönülmesin? (buna da prequel deniyor)

Yönetmen Selick, People dergisine verdiği son röportajda, “The Nightmare Before Christmas” yayınlanalı tam 30 sene olmuşken potansiyel bir devam filmi fikrini paylaştı.

 

“Jack’in nasıl Halloweentown’ın Kralı haline geldiğine dair ilginç bir hikaye olabilir” dedi.

 

Devam filmi konusuna gelince; Henry ve hikayenin yaratıcısı Tim Burton sıcak bakmıyor. Hikayenin tamamlandığına inanıyorlar ve devam filmi kervanına yapmış olmak için yaparak katılmak istemiyorlar.

 

Yönetmen:

 

“Bence özellikle Tim Burton ‘neden bununla uğraşalım ki’ diye düşünüyor. Kesinlikle bir devam filminden daha fazla para kazanmaya ihtiyacı yok. Başka pek çok başarısı var ve şu ana kadar kimse bir devam filmi için harika bir fikirle gelmedi. Ben hala Tim’in karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Onu ikna edebilecek bir fikir olduğunu sanmıyorum.”

 

Nightmare Before Christmas, insanları korkutmaktan bıkmış olan Halloween’in Balkabağı Kralı Jack Skellington’ı anlatıyor. 1993’teki klasik filmde Jack’i seslendiren Chris Sarandon, yeni bir filmde Jack rolünü yeniden canlandırmaya kesinlikle hazır.

 

Seslendirmen Sarandon ise People’a verdiği demeçte;

 

“Kesinlikle evet. Eğer bir devam filmi yazılsaydı, bir dakika içinde kayıt stüdyosunda olurdum.”

 

The Nightmare Before Christmas, Disney+ kataloğunda, devam filmini bilemiyoruz fakat ilk film ideal bir Halloween gecesini tatlandırır. Buna eminiz.