avukat açıklıyor: rachel ve ross gerçekten ilişkilerine ara vermiş miydi?

avukat açıklıyor: rachel ve ross gerçekten ilişkilerine ara vermiş miydi?


yılların mevzusu çözüldü


Friends dizisi bir sitcom olmasına rağmen ikili ilişkiler konusunda bir devamlılığı vardı. Kimin kiminle sevgili olacağı olay örgüsüne yaslanmasından dolayı sonraki bölümü izlemek için izleyicisine motivasyon sağlıyordu. Dizinin belki de en büyük, ana çifti olan Ross ve Rachel, sık sık ayrılıp barışarak farklı dinamikleri temsil ediyordu. Bu da, dizinin sevenlerinin kendi ilişkilerinde onları görmesini sağlayabiliyordu. Ross ve Rachel’ın kavgaları günümüz avukatlarına bile konu olmuş. Hatta bir tanesi oturup ciddi ciddi mevzuyu adli dava olarak ele almış. 

 

  1. sezon’daki; “The One Where Ross And Rachel Take A Break” adlı bölümde, başarısız bir yıldönümü kutlamasının ardından, Rachel’ın iş arkadaşı Mark ile olan arkadaşlığı üzerine çiftimiz tartışırlar ve bu da Rachel’ın “ara vermeleri” gerektiğini söylemesine neden olur. Devamında, “The One With The Morning After” adlı bölümde Ross, copy center’daki kız Chloe ile yatar. Çiftin o sırada ara verip vermemeleri önem kazanır. Çünkü aldatma sayılıp sayılmadığını belirleyen etmen budur. Çiftimiz, dizinin tamamı boyunca başkalarıyla birlikte olmalarına rağmen sürekli bu konuyu tartışırlar. Avukat Tomas McCabe, bir TikTok videosuyla konuya son noktayı koymayı hedefledi. 

 

Bahse konu sahne esnasında tartışırlarken, aralarında tam olarak şu diyalog geçiyor:

 

Ross: Ne yapmamı istiyorsun?

Rachel: Belki de ara vermeliyiz.

Ross: Haklısın, sakinleşelim. Bir dondurma falan yiyelim. 

Rachel: Hayır. Bize ara vermek…

 

Avukat şöyle diyor:

 

“Rachel’ın sözleri, BELKİ ara vermeliyiz. Sonra Ross bir şey demeden gidiyor. ‘Belki de’, buradaki anahtar kelimedir. Tartışmaya davet ediyor. Hiçbir şeyi doğrulamıyor. İkili, ara vermek konusunda ortak karara varmadı. Ancak Rachel, devam ettiklerini de iddia etmedi. Ross sadece bir hata yaptığını ve ara verdikleri için aldattığını iddia ediyor. Rachel başka biriyle takılan kişi olsaydı, Ross kesinlikle ara verdiklerini düşünmezdi. Yani konu netleşti: Ara vermemişlerdi.”