mahershala ali’nin blade’inde kan gövdeyi götürecek

mahershala ali’nin blade’inde kan gövdeyi götürecek


olması gereken


Herkes bilmez, süper kahraman filmlerinin 2000 başındaki gotik kültürden hayli etkilendiği bir dönem vardı. Blade, Daredevil, Wolverine gibi filmler çizgi romanda aynı evrene sahip olsalar da film dünyasında herhangi bir süreklilik göstermeyen, nev’i şahsına münhasır filmlerdi. 1998 yapımı Blade, Marvel’ın vampir anti kahramanının bol kanlı filmiydi ve franchise, üç filmle noktalandı. Marvel, Blade’i geri getireceğini ilk olarak San Diego Comic-Con 2019 sırasında duyurmuştu. Yeni Blade’in normalde bu ay vizyona girmesi bekleniyordu ancak devam eden yazar grevi nedeniyle ertelendi. 

 

Mahershala Ali’nin başrolde olduğunu öğrenmiştik. Yönetmen Yann Demange, yeni bir röportajda Blade’in MCU’nun ikinci R dereceli filmi olacağını ve Deadpool 3‘ün kategorisine gireceğini doğruladı. Beklendiği gibi film, “güçlü, yaygın vampir şiddeti ve kan, argo ve cinsellik” nedeniyle R olarak derecelendirilen 1998 yapımı orijinal filmin izinden gidecek. Deadline’a konuşan Demange, R derecelendirmesinin film için “çok önemli” olduğunu söyledi.

 

“Blade’de çok eğleneceğiz çünkü başrol oyuncusu Mahershala Ali çok iyi bir aktör. Blade karakterinin acımasızlığını, sahip olduğu sertliği göstereceğim için heyecanlıyım. Onu bu yüzden seviyorum. Saygınlığı ve dürüstlüğü var ama genellikle yüzeyin altında tuttuğu bir vahşet de var. Bunu açığa çıkarmak ve ekrana yansıtmak istiyorum.”

 

Blade’in derecelendirmesi onu nadir bir kategoriye sokuyor. Logan ve ilk Deadpool filmleri R olarak derecelendirilmiş olsa da, ilk gösterime girdiklerinde teknik olarak MCU’nun dışında yer alıyorlardı. Bu noktaya kadar, MCU güçlü şiddete karşı direndi, ancak bu son zamanlarda değişiyor. Marvel, geçtiğimiz günlerde Echo‘nun MCU’nun ilk TV-MA dizisi olacağını doğruladı. TV-MA, 17 yaşından küçükler izleyemez, demek. 

 

Bir filmin R olarak kategorilendirilmesi genellikle olumlu sonuçlanır. Yazarın ve teknik ekibin sansürle boğuşmadığı, serbest kalıp karakterin doğasını yansıtabileceği anlamına gelebilir. Hele Blade’den bahsediyorsak onu MCU çerçevesine sokmamalıyız.

Mahershala Ali, Mia Goth, Aaron Pierre ve Delroy Lindo’nun kadrosunda yer alacağı, yazar değişikliklerinden dolayı neredeyse iptal olacak kıvama gelen, Ali’nin projeden çıkmayı bile göze aldığı Blade, 14 Şubat 2025’te vizyona girecek.