drake’in beş günde yaptığı altı şarkı: kevin de bruyne, taylor swift ve dahası

drake’in beş günde yaptığı altı şarkı: kevin de bruyne, taylor swift ve dahası


sanatçı aktif günler geçiriyor


Drake durdurulamıyor. Dün gece yayınlanan EP Scary Hours 3, Drake’in geçen ay For All the Dogs‘un çıkmasından bu yana geçen sürede yazdığını söylediği altı şarkı içeriyor. Yapımcılar arasında Lil Yachty, the Alchemist, Boi-1da, Vinylz, Ovrkast ve Conductor Williams yer alıyor. Geçtiğimiz gün yayınladıkları yanarlı dönerli klip partneri J. Cole da yeni şarkı Evil Ways’te kendisine yer buldu.

 

Drake’in bugün yayınladığı Wick Man parçasının yazarları arasında ünlü futbolcu Manchester City’li Kevin De Bruyne de var. De Bruyne, Drake’in “bir asiste ihtiyacı olduğunu” söyledi ve ikilinin birlikte çekilmiş bir fotoğrafını X, yani Twitter’da paylaştı. 

 

 

Ancak ikinci bir tweet daha atarak şunları söyledi: “Şaka bir yana, bu ben değilim! Yine de büyük hayranıyım”.

 

Red Button‘da ise Taylor Swift‘ten bahsediyor:

 

“Taylor Swift beğendiğim tek sanatçı, albümümü ertelememe sebep olacak tek kişi.”

 

Aynı şarkıda Kanye West ile olan bir dargın bir barışık kavgasına da bir gönderme var. “Yeezy her ateşkes çağrısında kafamı şişirdi/sonunda barışacağımızı ve havalanacağımızı düşündüm/her şeyin önceden planlandığını fark ettim.”

 

Rapper’ın albüm öncesi yayınladığı fragmanda şu sözler geçiyordu:

Kimseyi yatıştırma ihtiyacı hissetmiyorum. Yeni çıkardığım iş konusunda kendime o kadar güveniyorum ki, altı ay, bir yıl, iki yıl, her neyse, ortadan kaybolabileceğimi biliyorum. Ama sonuçta, belki de If You’re Reading This’ten beri deneyimlemediğim bir şekilde bana geliyor, uyuşturucu kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmadan o zihinsel durumdaymışım gibi hissediyorum. Bu şarkıları son beş günde yaptım. For All the Dogs’un çıktığı gece o şarkılar için tek bir bar bile yazmamıştım. Bitmemiş bir şeyi devam ettiriyor değilim. Biliyorsun, bu kendi kendine oluyor. Ve ben kimim ki buna karşı koyayım?

 

Drake bu hafta J. Cole ile bir turne düzenleyeceğini duyurdu ve For All The Dogs albümündeki ortak çalışmaları “First Person Shooter” için bir video paylaştı. Drake bu albümü yayınladıktan kısa bir süre sonra Michael Jackson’ın Billboard Hot 100 listesindeki rekorunu egale etti. Bahse konu klibin haberi ise şurada.