ghost of tsushima filmi grevi bekliyor

ghost of tsushima filmi grevi bekliyor


john wick yönetmenine güveniyoruz


AAA Playstation oyunu Ghost of Tsushima, film olacak diye iki senedir bekliyorduk. İki yıllık geliştirme sürecinin ardından yönetmen Chad Stahelski, Ghost of Tsushima filminden haberler verdi. Film, ilk olarak 2021’in başlarında duyurulmuştu ve dört John Wick filminin de yönetmeni olan Stahelski yönetmen ve yapımcı olarak belirlenmişti. Bilmeyenler için oyun, klanı istilacı Moğollar tarafından aynı adı taşıyan adada yok edildikten sonra kendini kurtarmaya çalışan bir samurayın savaşçı kurallarına uyarak onurlu bir şekilde savaşmak ya da en az kayıpla başarılı olmak arasında seçim yapmasını konu alıyor. 

 

Chad Stahelski, senaryonun hazır olduğunu ve yaratıcı ekibin “işleri toparlamaya çok yakın” olduğunu doğruladı ve şu anda ilerleyebilmek için grevlerin sona ermesini beklediklerini kabul etti:

 

“Elimizde bir senaryo var, bu senaryo üzerinde de anlaşmaya çok yakınız. Film geliştirme her zaman zor iş; stüdyolar, grevler, müsaitlikler ve keşifler söz konusu. Bir şeyleri yoktan var etmek zorundasınız. Sanırım en yakın olduğum ve en çok ilgilendiğim iki şey, Highlander ve Ghost of Tsushima. Her ikisi de inanılmaz. Ghost’un hikayesi de tüm zamanların en sevdiğim yapımlarından biri.”

 

John Wick yönetmeni neden doğru isim?

 

Stahelski, Keanu Reeves‘in başrolde olduğu filmlerde, özellikle de yakın tarihli John Wick Bölüm 4 ve Bölüm 3 – Parabellum‘da Asya taraflarını iyi yansıtmıştı. Yönetmen; Mark Dacascos, Donnie Yen, Hiroyuki Sanada, Cecep Arif Rahman ve Yayan Ruhian gibi oyuncuları kenjutsu sekansında doğru şekilde kullandı. Kılıçtan anlıyor. 

 

Stahelski’nin Ghost of Tsushima filmi için mükemmel bir yönetmen gibi görünmesinin bir diğer önemli nedeni de projeye olan tutkusu. Yönetmen, oyunu gerçekçi bir şekilde beyazperdeye taşımaya olan bağlılığını sık sık dile getirmiş, hatta 13. yüzyıl ortamına ve hikayeye daha da sadık kalmak için kendi ana dillerinde konuşan tamamen Japon bir oyuncu kadrosu seçmeyi umduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişti.