inside out 2: kaygı ile tanışın

inside out 2: kaygı ile tanışın


20'lerimizde tanıştık maalesef


İnsan duygularının karaktere büründüğü Inside Out, bir Pixar animasyonundan beklenmeyecek psikanalizi yapıp bizi dumura uğratmıştı. Çoğu insanın kendine hitap ettiğini düşündüğü, favori animasyonlarından saydığı filmin devam filminden fragman yayınlandı. 

 

2015 yapımı animasyon Inside Out, 11 yaşındaki Riley ve beynindeki beş duyguya odaklanıyordu: Neşe, Üzüntü, Tiksinti, Korku ve Öfke. Karakterlerimizin içinde yaşadığı insan büyüdükçe beyninde yaşanan gelişmeleri izlediğimiz filmde, Riley büyümüş olacak ki başka duygular da filme katılıyor. Mesela Maya Hawke’ın seslendirdiği Kaygı. 

 

Kalan yeni duygular hakkında fazla bilgiye sahip olmasak da onların da Utanç, Can Sıkıntısı, Kıskançlık olduğuna yönelik söylentiler var. 

 

Inside Out’ta Riley, Minnesota’dan San Francisco’ya taşındıktan sonra yeni çevresine uyum sağlayamaz. Çalkantılı büyüme deneyimiyle birleştiğinde, kendini korkunç duygusal sıkıntılar içinde bulur ve sonunda sadece arkadaşlarını değil, ailesini de tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır. 

 

Film, ilk gösterime girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü dolu yorumlar almış, hatta en iyi animasyon filmi dalında 2016 Akademi Ödülü‘ne layık görülmüştü.

 

Devam filmi ilk kez 2022 yılında Disney’in D23 Expo’sunda duyurulmuştu. Filmi Kelsey Mann yönetirken, ilk filmi birlikte yazan Meg LeFauve ikinci filmde de yazar olarak görev yapıyor. 

 

Inside Out 2, ilk filmden neredeyse dokuz yıl sonra, 14 Haziran 2024‘te sinemalarda gösterime girecek.