john wick dünyası genişliyor: animesi yolda

john wick dünyası genişliyor: animesi yolda


keanu varsa o da olur


John Wick serisine uzun süre devam filmi gelmeyecek diyebiliriz ama bu evrenin boş kalacağı, franchise’ın devam etmeyeceği anlamına gelmiyor. Yönetmen Chad Stahelski, kısa süre önce The Discourse podcast’inin bir bölümü için Mike DeAngelo‘ya katıldı ve yakında John Wick evreni inşasından farklı yapımlar göreceğimizi açıkladı. 

 

Evet, yakın zamanda “The Continental” adında bir prequel dizi yapıldı ama Stahelski bu diziye pek dahil olmadı. Bunun yerine, geliştirmekte olduğu John Wick evreninin karakterlerini ve dünya yapısını genişleten, tamamen ayrı bir John Wick TV dizisi spin-off‘u ile çok daha fazla ilgileneceğini açıkladı. Ayrıca John Wick hariç, evrenden karakterlerin üzerine gidebilirmiş. 

 

Film yapımcısı ayrıca bir John Wick anime projesinin üzerinde çalışıldığını ve bunun bir TV dizisi olabileceğini de açıkladı. Anime, sözlük anlamında Japon yapımı olmasını gerektiren, yetişkinlere yönelik bir çizgi film türü. Muhtemelen Japon çizgi stiline yakınsayan yine Amerikan yapımı bir animasyon yapacaklar. Animasyonlar, aksiyon için biçilmiş kaftan. Çok daha ucuza sınırsız aksiyon yer alabiliyor, hiçbir dublör kendini tehlikeye atmıyor. 

 

Stahelski, Peacock özel dizisi The Continental ile neden alakası olmadığını da şöyle açıkladı:

 

“‘John Wick 4’ün çok başlarındayken, yarattığım dünyayı göstermek üzere Prime Video ekibi tarafından bize biraz danışıldı; biz de onlara bazı konseptlerimizi gösterdik. Sonra, dürüst olmak gerekirse, yapım esnasında çok az akıl verebildik. Sonra bunu aldılar ve kendilerine ait hale getirdiler, böylece bu ayrı bir yaratıcı ekip oldu.”

 

The Continental dedikodusu ile beraber iki ayrı John Wick içeriğini öğrenmek hoş oldu. Keanu Reeves olmadan nereye kadar? Göreceğiz.