the bikeriders elden ele: ertelendi ve yayın hakları taşındı

the bikeriders elden ele: ertelendi ve yayın hakları taşındı


olan hep tür filmlerine oluyor


Disney, yönetmen Jeff Nichols‘ın pek bir övülen motosikletçi draması The Bikeriders’ı yayınlamayacak. Filmin, Disney/20th Century Studios tarafından yayınlanması planlanmıştı, ancak birkaç ticaret kaynağına göre yapımcı New Regency, filmi diğer stüdyolara ve yayıncılara satışa sundu.  Deadline, Focus Features‘ın açığa düşen filmin haklarını aldığını söylüyor. 

 

Geçen ay, “The Bikeriders” oyuncuların grevi nedeniyle belirsiz bir süre için ertelendi. Filmin, 1 Aralık 2023‘te vizyona girmesi planlanmıştı ve aynı hafta sonunda “Renaissance: A Film by Beyoncé” adlı film de sinemalarda gösterime girecekti. Oyuncuların tanıtım yapmasına olanak sağlandığından dolayı filmin ertelendiği düşünülüyor. 

 

Bu durum, tam da Oscar sezonundayken tür filmlerinin dev stüdyolarla arasının bozuk olduğu anlamına gelebilir. Bir de Disney/20th Century Studios’un The Bikeriders yerine tercih ettiği filme bakalım.  20th Century, başrolünde John David Washington‘ın olduğu Gareth Edwards‘ın bilim kurgu aksiyon filmi The Creator’ı bu sonbaharda   yayınladı. Ancak, 80 milyon dolarlık yapım sadece ABD’de 40,7 milyon dolar ve dünya çapında 104 milyon dolar kazandı.

 

Ertelenen The Bikeriders, Oscar yarışına girebilecekleri söylenen bir yapım.  Austin Butler, Tom Hardy ve Jodie Comer‘ın başrollerini paylaştığı film, hayali bir 1960’ların Ortabatı motosiklet kulübünün yükselişini üyelerinin hayatları üzerinden takip ediyor. Filmin kadrosunda ayrıca Michael Shannon, Boyd Holbrook, Paul Sparks, Norman Reedus, Mike Faist, Emory Cohen, Damon Herriman, Beau Knapp ve Karl Glusman yer alıyor.