hans zimmer nasıl olunur?

hans zimmer nasıl olunur?


film bestecisi olma tavsiyeleri


Playtuşu olarak yeni bir hizmete girişip, “Nasıl olunur?” serisi başlatıyoruz. Üşenmez isek, eğlence & sanat sektöründeki meslek dallarından birinde sallanmak isteyen farazi birine tavsiyeler veriyoruz. Her yazıda farklı bir meslek seçiyoruz. Tavsiyeleri ise internetin köşelerinden, akil insanlardan almaya gayret ediyoruz. Bütün bunları, bir an önce yola çıkın diye yapıyoruz.

 

İlk bölümde, müzik bestecisi olmanın püf noktalarından, bu mevzuya nereden başlanabileceğinden bahsedeceğiz. Farklı farklı müzik bestecilerinin tavsiyelerini derleyeceğiz. Hans Zimmer nasıl olunur?

 

https://www.reddit.com/user/Fridaythethirteej/ diyor ki:

 

“Bence herhangi bir şey için bir an önce beste yapmaya başlamak en doğru yol. Film veya müzik besteleme topluluklarında bağlantılarınız olmadan bir filmin müziğini yapmayı bekleyemezsiniz. YouTuber’lar, podcast yayıncıları vb. için bir şeyler ortaya koymaya başlamalısınız. Evet para lazım. Fakat ben de bağımsız oyunlar, podcast’ler ve YouTube programları için ses prodüksiyon ekiplerine girmeye çalışıyorum ve ilk yaklaşımım Ableton, bir Arturia keystep, bir focusrite arayüzü ve eski bir Roland Synthesizer kullanarak demolar yapmaya ve yayınlamaya başlamak oldu. “

 

https://www.reddit.com/user/Great-Okra-8704/ diyor ki:

 

“Screen Composers Guild of Canada aracılığıyla çok saygın bir film bestecisiyle mentorluk yaptım ve ilk notu şu oldu: ‘Eğer buradaysanız nasıl müzik yapılacağını bildiğinizi varsayıyorum, şimdi nasıl para kazanılacağını konuşacağız. İlk olarak kendiniz üzerinde çalışmanız gerekiyor.’ 

 

Şimdiye kadar bunun doğru olduğunu gördüm. Kafanız yerinde değilken müzik yapmak ve bestecilik gibi girişimci bir işin peşinden koşmak zordur. Zihinsel ve fiziksel sağlığınızı düzene sokun, bir tür birikim yapın. Çünkü finansla uğraşmak pek çok insan, özellikle de müzisyenler için büyük bir yüktür. Bu aslında içinde bulunduğunuz iyi bir durum, çünkü riski almadan önce fark ettiniz. Bu, bilinçli, farkında ve geleceği düşünen ve yönlendiren biri olduğunuz anlamına geliyor, zaten ileridesiniz.

 

Filmler için müzik yapma konusunda, film okullarına yanlayın ve projelerinizi ucuza veya ücretsiz olarak yapmayı teklif edin. Yapacağınız ilk birkaç şey daha çok deneyim kazanmak, iş ahlakı oluşturmak ve sektörde hayatınızın geri kalanını sürdürebilecek arkadaşlar ve ilişkiler kurmakla ilgili olacaktır. Ve buradan çıkarılacak en büyük sonuç da kimin bu işte kalıp başarılı olacağına ve kimin olamayacağına şaşıracağınızdır. Kendinizi ortaya koyun, sosyal ve cana yakın olun, ancak kendinize güvenin. Mümkün olan her yerde hizmetlerinizi sunun ve kendinizi geliştirin. Film setlerinde herhangi bir şekilde iş bulmayı düşünün. Ben barmenlik yaparken orada doğru insanlarla tanışarak sayısız iş buldum. Kendinizi geliştirin!

 

Henüz yapmadıysanız, ücretsiz vst’lerden yararlanın, örneğin: Spitfire Labs, Native Instruments, E / W Composer cloud ve Cinesamples Musio’yu düşünün. Daha iyi şeyler satın alana kadar bunlar sizi idare edecektir. 

 

Müzik yapmaya devam edin, bunu her gün veya yapabildiğiniz kadar çok yapın. Sektörde arkadaşlar edinin.”

 

https://www.reddit.com/user/darthmase/ diyor ki:

 

“Önce kendiniz üzerinde çalışın, skorlamayı öğrenmeye balıklama dalmak ek sorunlar olmadan bile zor olacaktır. Özel bir skorlama programı size DAW’ın temelleri hakkında hızlı bir başlangıç sağlayacaktır, bu yüzden kesinlikle biraz faydası olacaktır. İnternet üzerinden ağ kurmak çok zor olacaktır, bu nedenle eğer seçeneğiniz varsa yerel bir okul en iyisidir. 

 

Eğer motive ve disiplinliyseniz, Youtube derslerine bakmayı deneyin ve onları kopyalayın! Sıkı bir çalışmayla bir yıl içinde başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz. Sonra bir yerel film okuluna gidin ve film yapan öğrencileri sorun. Onların projeleri üzerinde çalışın, sonra tekrarlayın ve yavaş yavaş daha büyük prodüksiyonlar için çalışın.”

 

https://www.reddit.com/user/beautiful_platypus/ diyor ki:

 

“Ben şahsen yüksek lisans düzeyinde film besteciliği eğitimi aldım, ancak bu kesinlikle bir zorunluluk değil.

 

Açıkçası, film için müzik yazma pratiğine başlayın. Sadece kulağa film müziği gibi gelen müzikler yazmayın, filmlerden sahneleri gerçekten yeniden notaya alın.

 

Bir şekilde, sahtekarlıkla ya da kancayla, mümkün olan en kısa sürede gerçek bir projede gerçek bir yönetmenle çalışmaya çalışın.

 

Bir yönetmenin suratını asıp bir hafta boyunca sevgiyle hazırladığınız müziği bir kez dinledikten sonra elinizin tersiyle itmesi gibi ruhunuzu parçalayan bir deneyim yaşamadan film müziği yazmaktan keyif alıp almayacağınızı bilmenin hiçbir yolu yok. Bir film bestecisi olmanın en önemli deneyimi budur. Pratik yapmak için kendi başınıza klipler yapmak iyi ve güzeldir, ancak bir başkasının brief’ine göre müzik yapma ve bir başkasına karşı sorumlu olma deneyimi çok farklıdır. Bir film yapmak inanılmaz derecede karmaşık ve zordur ve en sonunda gelip başka birinin tutkuyla önemsediği bir projeye yaratıcı dokunuşunu yapan son kişi olma deneyimi, müziği gerçekten üretmenin ötesinde bir dizi başka zorluk taşır.

 

Tecrübelerime göre, alacağınız ilk birkaç iş muhtemelen kulağa hoş gelen Hans/Ludwig müzikleri değil, yönetmen ne isterse o olacaktır. Bu basit bir gitar çalma, Viyana valsi, tekno ya da Gürcü polifonik şarkısı olabilir. Sizin işiniz, en azından kendinizi kanıtlayana kadar, tüm bunları nasıl yapacağınızı öğrenmek olur. Edinmeniz gereken asıl beceri ‘daha önce hiç yazmadığım bir müzik tarzını nasıl yazacağımı nasıl bulacağım’ sorusuna cevap aramak olmalı ve eğer bulamazsanız, buna rağmen yönetmeni nasıl mutlu edeceğinizi bulmaktır. 

 

Elbette, eğitim buna değebilir, ancak bunun bir film okulu olan ya da film okullarıyla iyi bağlantıları olan bir kurumda olduğundan emin olun. Film müziği alanındaki tek faydalı eğitim, diğer insanların önemsediği gerçek projeler üzerinde çalışma deneyimidir ve eğer bir kurs bu deneyimi denetimli bir şekilde sağlayabiliyorsa, harika olur. Ben olsam kesinlikle para biriktirir ve ilk ve en iyi seçeneği seçmek yerine iyi bir kursa girmek için gerçekten çok çalışırdım. Ve en azından birkaç kez yönetmenlerle çalışma deneyimi yaşamadan önce kesinlikle önemli bir para harcamayın.”

 

Bulabildiğimiz en somut tavsiyeler bunlar. İnternetin gerçek şövalyelerine tavsiyeleri için teşekkür ederiz…