orijinal scream’in yıldızı matthew lillard yıllar sonra rolü hakkında konuştu

orijinal scream’in yıldızı matthew lillard yıllar sonra rolü hakkında konuştu


olsun biz seni shaggy olarak sevdik


Aktör Matthew Lillard yıllar boyunca çok sayıda sevilen projede rol aldı, favorimiz scooby doo live action’daki rolü, ancak korku hayranları arasında en ikonik rollerinden biri orijinal Scream‘deki Stu Macher‘dı ve aktör projeyle ilgili hala güzel anılara sahip olsa da, kısa süre önce karaktere hayranları kadar değer vermediğini açıkladı. Karakteri canlandırmasının üzerinden yaklaşık 30 yıl geçtikten sonra düzinelerce başka karaktere hayat verdi ve 1996 yapımı kendi janrını yaratan filmdeki Ghostface katillerinden biri olmanın kendisi için o kadar değerli olmadığını söylese de, bu rolün hayranlarıyla arasında tutkulu bir bağ kurmasını da takdir ediyor. 

 

“Stu Macher gerçekten umurumda değil,” diye doğruluyor Lillard Collider’a. “Bu benim oynadığım bir rol. Bu tıpkı bir tesisatçı olsanız, sokağın aşağısında ve köşede yaptığınız evi umursar mısınız? Hayır, bu sizin işiniz. Bu işi seviyorum, özgeçmişimde yer alması güzel ama gerçek şu ki bu benim 20 yıldan fazla bir süre önce yaptığım bir iş.”

 

Sözlerine şöyle devam etti: “Benim için önemli olan, diğer insanlar için ne anlama geldiği ve onları güçlendirmesi. Bu daha önce anladığım bir şey değildi.”

 

Genel olarak korku türünün diğer figürleri seçkin roller konusunda biraz daha hevesli ve bu tür karakterlerin geri dönüşünü savunurken, Lillard’ın yorumları hayranlardan gelen desteği takdir ettiğini ancak muhtemelen Stu’nun bir şekilde yeniden canlandırılması için çaba göstermeyeceğini ima ediyor.