robert downey jr. ve iron man kesin ve net olarak dönmeyecek

robert downey jr. ve iron man kesin ve net olarak dönmeyecek


kevin feige, kafa karıştırma...


İnsanların Marvel Sinematik Evreni’ne olan ilgisizliği, şirketin yeniden yapılanması, önümüzdeki Avengers filminin ana kötüsünün apar topar değiştirilmesi derken orijinal kadronun geri dönme haberleri yayılmaya başladı. İnsanların bunu düşünmesinin sebebi, Kevin Feige’nin Marvel’ın temeline döneceklerine dair sık sık yaptığı demeçler ve şirketin artık yeni karakterleri sevdiremiyor olması. 

 

Vanity Fair geçtiğimiz günlerde Robert Downey Jr. hakkında bir kapak haberi yayınladı ve Marvel Studios başkanı Kevin Feige ile Iron Man’in MCU’e dönme olasılığı hakkında konuştu. Feige “o ana bir daha dokunmamayı” planladıklarını söyledi. Iron Man’in hikayesini sona erdirmenin yıllar süren sıkı bir çalışma gerektirdiğini ve bunu “sihirli bir şekilde geri alma” niyetinde olmadıklarını paylaştı.

 

“O anı saklayacağız ve o ana bir daha dokunmayacağız. Bu noktaya gelebilmek için hepimiz yıllarca çok çalıştık ve bunu hiçbir şekilde sihirli bir şekilde geri almak istemeyiz.”

 

Robert Downey Jr. 2008 yapımı Iron Man’de karakterin MCU versiyonunu yarattı; film, şu anda 33 film ve sekiz Disney+ dizisini içerecek şekilde genişleyen ve daha pek çoğu yolda olan franchise’ı başlattı. Downey Jr. 2019 yapımı Avengers’ta karakterinin ölümünden önce dokuz MCU filminde rolünü tekrarladı. Endgame ile kendine yakışır bir finale imza atarak karaktere veda etti. 

 

Iron Man sonrası MCU gidişatı

 

MCU’ün dördüncü ve beşinci fazlarında çoklu evrenin tanıtılmasıyla beraber X-Man karakterlerinin ve çok daha fazlasının yoktan var olabilmesine kapı açıldı. Bu da, ölü bir karakteri geri getirebilmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Kevin Feige, geri dönüşler konusunda kararlı olsa da Iron Man karakterinin mirası hala film evreninin ileriye dönük yolunu belirliyor.

 

Akıl hocası Iron Man’in kaybıyla başa çıkmak Tom Holland‘ın Spider-Man’inin son iki macerasının merkezinde yer aldığı için bu zaten böyleydi. Bu karakterin MCU’e geri dönüp dönmeyeceği şu anda belirsiz olsa da, Iron Man şimdiden seride sıçrama yapmaya hazırlanan başka bir kahramana ilham verdi. Bu, Ironheart olarak da bilinen ve 2022’de Black Panther’de ortaya çıkan zırhlı genç mucit Riri Williams (Dominique Thorne) olacak. Karakter, Wakanda Forever ve yakında Disney+’ta yayınlanacak Ironheart dizisiyle daha fazla ekran süresi bulacak.

 

Karakter asla geri dönmese bile, eylemlerinin her şeye geri dönülemez etkisi var ve Iron Man, arkasında karakterin kendisi kadar önemli ve karmaşık bir miras bırakıyor.