colman domingo, nat king cole’u canlandıracak

colman domingo, nat king cole’u canlandıracak


biyografilerin senesi


The Color Purple’dan tanıdığımız Colman Domingo zor bir rol üstleniyor. 

 

Variety’nin özel olarak öğrendiğine göre Domingo, senaryosunu birlikte yazdığı bir müzikal filmde efsanevi şarkıcı Nat King Cole’u canlandıracak. Domingo ayrıca projede ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimini de yaşayacak.

 

Variety Awards Circuit Podcast’in bir bölümünde “Birkaç yıldır sessizce üzerinde çalışıyordum” diyor. “Bazı harika ortaklarla üstesinden gelmeyi dört gözle beklediğim bir şey.”

 

Domingo’nun filminin Nat King Cole’un hangi hangi dönemine odaklanacağı henüz bilinmiyor. 

 

Domingo daha önce Cole’un hayatı üzerine çalışmıştı: “Lights Out: Nat ‘King’ Cole” oyununu Patricia McGregor ile birlikte yazmış ve oyunun prömiyeri Geffen Playhouse’da yapılmıştı. Bu versiyon, bir Afro-Amerikalı tarafından sunulan ilk program olan “The Nat King Cole Show”daki 1957 Noel özel programı sırasında şarkıcının aklından neler geçmiş olabileceğini tasavvur ediyor.

 

Nat King Cole Kimdir?

Cole, 20. yüzyılın en popüler ve etkili müzisyenlerinden biriydi. Kariyerine 1930’ların sonunda caz ve pop vokalisti olarak başlayan Cole, başta “Unforgettable”, “Smile” ve “Let There Be Love” olmak üzere müzik tarihinde liste başı olan 100’den fazla şarkı kaydetti ve 50 milyondan fazla albüm sattı. Grammy Ödülleri Cole’a 1990 yılında ölümünden sonra Yaşam Boyu Başarı Ödülü verdi ve 2000 yılında Rock and Roll Hall of Fame’e dahil edildi.

 

Domingo şimdiden 2024 takvimini doldurmaya başladı. Prömiyeri Sundance’te yapılan ve Netflix’e 17 milyon dolara satılan korku filmi “It’s What’s Inside”ın baş yapımcılığını üstlendi. Ayrıca Ethan Coen’in “Drive-Away Dolls” ve Greg Kewdar’ın yapımcılığını da üstlendiği “Sing Sing” gibi filmlerde de rol alacak.