neon, steven soderbergh’in presence filmini sundance pazarından satın aldı

neon, steven soderbergh’in presence filmini sundance pazarından satın aldı


hayaletli aile dramlı film


Prömiyerini Sundance Film Festivali‘nde yapan yeni gerilim filmi “PresenceNeon‘a satıldı.

 

Oscar ödüllü Steven Soderbergh‘in yönettiği film, perili ev türüne yaratıcı bir yorum getiriyor. Hayaletin perspektifinden ilerleyen film, evde yaşayan insanların sorunlarını dramatize etmekle ilgileniyor.

 

Soderbergh kısa süre önce Variety’ye verdiği demeçte, “Hikayeyi anlatmak için farklı bir yol bulmak istedim,” dedi. “Her şey bu varlığın gördüğü ailenin bakışları aracılığıyla ortaya çıkıyor. Ve tüm hayalet unsuru, dağılma tehlikesindeki bir grup insanı göstermek için bir Truva atı.”

 

Neon’un “Presence” için ne kadar ödediği belli değil ama anlaşma dünya çapındaki haklar için.

 

Sundance’teki pazar her zamankinden daha yavaştı, anlaşmaların yapılması daha uzun sürüyordu. Bu da gişenin bağımsız filmler için ne kadar zorlu hale geldiğinin bir işareti. Sundance meyveleri Jesse Eisenberg ve Kieran Culkin’li “A Royal Pain” 10 milyon dolara Searchlight Pictures’a satılırken, Netflix, korku filmi “It’s What’s Inside“ı 17 milyon dolara satın aldı. “Super/Man: The Christopher Reeve Story” için de bir teklif savaşı sürerken, June Squibb komedisi “Thelma” ve belgesel “Gaucho Gaucho” da alıcıların ilgisini çekti.

 

“Presence”ın oyuncu kadrosunda Chris Sullivan, Callina Liang, Eddy Maday ve Julia Fox yer alıyor. Senaryoyu daha önce “Kimi”de Soderbergh’le birlikte çalışan David Koepp yazdı. Bu yıl, Soderbergh’in prömiyerini Sundance’te yapan ve hem yönetmenin hem de festivalin stratosfere çıkmasına yardımcı olan “Sex, Lies, & Videotape”in 35. yıldönümü.

 

Neon cephesi en son, en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere beş dalda Oscar adaylığı kazanan “Anatomy of a Fall”u yayınladı.