yapay zeka george carlin gündem hakkında komedi special’ı yayınladı

yapay zeka george carlin gündem hakkında komedi special’ı yayınladı


usta son şakasını yaptı


Ölümünün üzerinden 15 yıldan fazla bir süre geçen stand-up komedyeni George Carlin, yapay zeka tarafından üretilen “George Carlin: I’m Glad I’m Dead” adlı özel bir programla hayata döndürüldü.

 

Salı günü yayınlanan bir saatlik özel program, “Mad TV” mezunu Will Sasso ve podcaster Chad Kultgen ile birlikte bir podcast ve YouTube şovuna ev sahipliği yapan bir komedi yapay zekası olan Dudesy’den geliyor.

 

“Duymak üzere olduğunuz şeyin George Carlin olmadığını çok net bir şekilde bilmenizi isterim. Bu benim George Carlin taklidim ve bir insan taklitçisinin yapacağı şekilde geliştirdim,” dedi Dudesy özel programın başında. “George Carlin’in tüm materyallerini dinledim ve sesini, temposunu, tavrını ve bugün onun ilgisini çekeceğini düşündüğüm konuları taklit etmek için elimden geleni yaptım. Bunu Andy Kaufman’ın Elvis’i taklit etmesi ya da Will Ferrell’ın George W. Bush’u taklit etmesi gibi düşünün.”

 

Özel stand-up gösterisinde, 2008 yılında kalp yetmezliğinden ölen Carlin’in yapay zeka tarafından yaratılan taklidi, kitlesel silahlı saldırılar, Amerikan sınıf sistemi, yayın hizmetleri, sosyal medya ve yapay zekanın kendisi gibi yaygın konuları ele aldı.

 

Yapay zeka tarafından üretilen Carlin, “Yapay zeka tarafından en çok tehdit edilen bir iş kolu, stand-up komedisi” dedi. “Dünyadaki tüm stand-up komedyenlerinin şu anda ne anlatabildiğini biliyorum: ‘Ben bir sanatçıyım ve benim sanatım bir makine tarafından taklit edilemeyecek kadar yaratıcı ve incelikli. Hiçbir bilgisayar programı bir osuruk şakasını benim kadar iyi anlatamaz.”

 

AI Carlin bir noktada Meta CEO’su Mark Zuckerberg, X/Twitter’ın sahibi Elon Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos gibi milyarderlere sataştı. 

 

Merhum stand-up komedyeninin kızı Kelly Carlin, Çarşamba akşamı X/Twitter’da yapay zeka tarafından üretilen özel programla ilgili bir açıklama yayınladı.

 

“Babam bir ömür boyu insan hayatı, beyni ve hayal gücüyle sanatını mükemmelleştirmeye çalıştı. Hiçbir makine onun dehasının yerini alamaz. Yapay zeka tarafından üretilen bu ürünler, bir daha asla var olmayacak bir zihni yeniden yaratmaya çalışan akıllıca girişimlerdir” diye yazdı. “Bırakalım sanatçının eseri kendi adına konuşsun.”

 

Kelly şöyle devam etti: “İşte size bir fikir, yaşayan bazı gerçek insan komedyenleri dinlemeye ne dersiniz? Ama gerçek George Carlin’i dinlemek istiyorsanız, her yerde bulabileceğiniz 14 özel programını izleyebilirsiniz.”