american psycho yazarı bret easton ellis, ilk kez yönetmenliğine soyunuyor

american psycho yazarı bret easton ellis, ilk kez yönetmenliğine soyunuyor


joseph quinn açıklanan ilk oyuncu


Amerikalı yazar Bret Easton Ellis, başrolünde “Stranger Things“in son sezonlarının yıldızı Joseph Quinn’in yer alacağı, kendi yazdığı bir korku filmi olan “Relapse” ile ilk yönetmenlik denemesini yapmaya hazırlanıyor.

 

Bundan sonra “A Quiet Place: Day One” ve “Gladiator”un devam filminde rol alacak olan Quinn, “Relapse”te, uyuşturuculu bir parti sırasında korkunç bir ölüme tanık olduktan sonra rehabilitasyona giren Matt Cullen’ı canlandıracak. Üç ay sonra, hayatını yeniden düzene sokmak için ailesinin Los Angeles tepelerindeki malikanesinde kalmaya başlar. Ancak Matt’in çevresinde işler değişmiştir ve her şey dengesiz görünmektedir.

 

Romanları dünyanın dört bir yanında çevrilen ve yayınlanan Ellis, “American Psycho“dan “The Rules of Attraction”a kadar birçok ikonik kitabı beyaz perdeye uyarlandığı için on yıllardır sinema dünyasıyla flört ediyor. Yarı otobiyografik bir seri katil romanı olan son kitabı “The Shards”, HBO tarafından bir mini dizi için seçildi. Ellis ayrıca 2013 yapımı “The Canyons” ve 2020 yapımı “Smiley Face Killers” da dahil olmak üzere dört filmin senaryosunu yazdı.

 

Ellis, “1970’lerin ikonik korku filmlerini izleyerek büyüdüm,” diyor. “Stephen King’e bir saygı duruşu olarak bir korku romanı olan ‘Lunar Park’ı yazdım. İlk uzun metrajlı filmimin bir korku filmi olması uygun görünüyor. ‘Relapse’in ilk yönetmenlik denemem için mükemmel bir form gibi görünen bir sadeliği var: doğrudan ve etkili bir şey.”

 

Ellis, “hakkında yazdığım ve aşina olduğum türden lüks Los Angeles ortamlarında bir canavar filmi görmediğini” söyledi. 

 

Filmin vizyon tarihi bilinmiyor.